Gemeente Bodegraven

Bodegraafse Sportontmoeting

IMG_1227.JPG

Donderdag 10 april 2008 is de Stichting Bodegraafse Sportontmoeting officieel opgericht bij notaris Van Donselaar Ter Wal. De Stichting heeft als doel het jaarlijks organiseren van een sportevenement waaraan zo veel mogelijk sportverenigingen deelnemen die in de gemeente Bodegraven zijn gehuisvest.

Ruim een jaar geleden is het idee ontstaan bij een aantal enthousiaste jongeren. Onder leiding van Andreas de Heij is vervolgens een brainstorm avond gepland waarbij diverse verenigingen in Bodegraven zijn uitgenodigd. Dit heeft geleid tot een werkgroep bestaande uit Paul van Dijk (Vriendenschaar), Coen Voortman (Vederlicht), Judie Agterof (Bodelo), Han Koevoets (Esto), Stefan Tamis (VV Bodegraven), Bas Bakker (Botesa), Bas van Bergen (HoogenboomTours / BZ&PC), Andreas de Heij (HoogenboomTours / BZ&PC) en Karin Baas (VSTS). In september 2007 heeft de werkgroep besloten daadwerkelijk een Bodegraafse Sportontmoeting te organiseren. Het programma is inmiddels rond en ook de haalbaarheid is een feit door medewerking van diverse sponsoren.

Daar het doel is jaarlijks een sportontmoeting te organiseren is besloten een rechtspersoon op te richten in de vorm van een Stichting. Het bestuur van de stichting bestaat maar liefst uit 8 personen.

In de eerste twee weken van juni 2008 wordt op 6 avonden de sportontmoeting georganiseerd. Hierbij is rekening gehouden met het EK voetbal. De opening van het evenement is op dinsdag 3 juni 2008 met de onderdelen badminton en volleybal.

Het overige programma is als volgt:

Donderdag 5 juni 2008 Korfbal

Vrijdag 6 juni 2008 Tennis

Dinsdag 10 juni 2008 Waterpolo

Donderdag 12 juni 2008 Voetbal

Het evenement wordt afgesloten met slotevenement op zaterdag 14 juni 2008 op het terrein van zwembad De Kuil. Aansluitend vind een feestavond plaats in De Zon.

In april zijn alle sportverenigingen in Bodegraven benaderd voor deelname. Inmiddels hebben 12 verenigingen zich aangemeld. Elke vereniging heeft een teamcaptain die de organisatie binnen de vereniging op zich neemt. Alle informatie is te vinden op www.bodegraafsesportontmoeting.nl