Qnippo's 1e volwaardig online clearingsysteem voor geldterug acties

15/04/2008 10:36

Telegraaf Media Nederland

Nieuw initiatief van Telegraaf Media Nederland
QNIPPO'S: HET EERSTE VOLWAARDIGE ONLINE CLEARINGSYSTEEM VOOR GELDTERUG ACTIES

Heel veel consumenten in Nederland doen regelmatig mee aan zogenaamde geld-terug of refundacties van fabrikanten. Door een bewijs van aankoop van een product op te sturen ontvangt men het aankoopbedrag geheel of gedeeltelijk terug. Deze populaire promotievorm werd tot nu toe alleen via postsystemen afgehandeld, omdat er nog geen waterdichte methode was dit via internet te doen. Die is er nu in de vorm van 'Qnippo's'.

Het Qnippo's systeem maakt gebruik van unieke op of in verpakkingen aangebrachte codes. Door die codes in te voeren via de site van de fabrikant en speciale controlevragen te beantwoorden krijgt de consument het voordeel uitgekeerd. Telegraaf Media Nederland heeft deze nieuwe promotionele techniek samen met Strating (Active Marketing) ontwikkeld. Qnippo's gaat onderdeel uitmaken van de tak Web & Mobile Publishing binnen Telegraaf Media Nederland.

Refundacties zijn een belangrijk promotiemiddel voor merkartikelen. Door gebruik te maken van het Qnippo's systeem behoren hoge kosten voor porto en afhandeling tot het verleden en is een actie veel sneller in te zetten.

Telegraaf Media Nederland ziet Qnippo's als een aanvulling op haar diensten portfolio, ten behoeve van adverteerders die steeds vaker zoeken naar effectievere vormen van activatie vanuit hun media-investeringen. Met Qnippo's kunnen adverteerders refundacties opzetten via internet, zonder drempels van postsystemen en porto. De rechtstreekse afhandeling van de refund via internet is kostenbesparend. En de acties zijn volledig te integreren in de eigen website van de organiserende fabrikant, die ook eigenaar van de consumenten data wordt. Het is mogelijk het systeem al dan niet in combinatie met media-ondersteuning in te zetten.

Qnippo's wordt deze week gelanceerd op de Marcom Beurs, waar bezoekers informatie kunnen krijgen en een cash refund naar een goed doel kunnen overmaken.





http://www.qnippos.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (