Gemeente Maassluis

Wethouders en politie terug in de klas op Dag van de Leerplicht

dag van de leerplicht

Alle wethouders van de gemeente Maassluis en enkele collegas van de politie waren op donderdag 10 april jl. even terug in de klas. Op deze landelijke Dag van de Leerplicht vroegen alle tweede klassers van het Accent College in Maassluis hen het hemd van het lijf over hun schooltijd.

Omdat in het algemeen blijkt dat het spijbelen begint in de eerste of tweede jaar van het voortgezet onderwijs, is dit vragenuurtje op de Dag van de Leerplicht gepland bij het Accent College. Het Accent Collega heeft op locatie Het Kastanjedal en Het Reviusplein samen 12 tweede klassen. In negen van deze klassen stond er een wethouder of collega van de politie voor de groep. De leerlingen konden in een open en informeel gesprek vragen over hun schooltijd stellen. Maar de leerlingen gingen ook in op hun werkervaring bij de gemeente en de politie.

Wethouder Joop Luijendijk ervaarde dit schooluur als leuk en nuttig. De vragen waren heel gevarieerd. We begonnen met de leerplicht en de mogelijke gevolgen van het spijbelen. Maar juist de persoonlijke vragen over mijn ervaringen en mijn schooltijd heb ik enthousiast en eerlijk kunnen beantwoorden. Vervolgens werden ons vragen gesteld als is het leuk om wethouder te zijn? en wat doet u nu allemaal voor ons?. Het was een leerzame ochtend voor hen, maar zeker ook voor ons.

Verschillende leerkrachten van de locatie Het Kastanjedal waren zo enthousiast dat ze de politie en de gemeente hebben gevraagd om ditzelfde ook te organiseren voor hun eerste klassers.