Politie Groningen

Dinsdag 15 april 2008

Provincie Groningen, 15-04-2008

Groningen: ongelukkig fietsongeval

Een 13-jarige jongen uit Groningen is maandagochtend in de Gelkingestraat gewond geraakt bij een ongeval. De jongen wilde een 34-jarige fietser uit Groningen inhalen, maar raakte daarbij de tas van de betreffende fietser. De 13-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Haren: poging fietsdiefstal op station

De politie heeft maandagnacht op het Stationsplein een 37-jarige man uit Haren aangehouden voor poging tot diefstal. De politie werd door een alerte getuige getipt over de diefstal. Agenten troffen de verdachte tussen de kluisboxen aan. Ook constateerden zij dat een ringslot al was geforceerd. Een kabelslot bleek bovendien bijna doorgeknipt. Bij de fouillering van de verdachte werd een schaar aangetroffen en in beslag genomen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De betreffende fiets werd op het politiebureau veiliggesteld. De verdachte zal vandaag worden verhoord.

Groningen: politie pakt dieseldieven op heterdaad

De politie heeft maandagnacht op de Zuiderweg twee Winsumers van 19 jaar aangehouden voor diefstal. Een getuige zag dat het duo zich op een parkeerterrein verdacht ophield bij een vrachtauto. De politie nam polshoogte en zag de twee mannen in een personenauto zitten. Toen de dienders dichterbij kwamen, roken zij een sterke dieselgeur. Zij zagen vervolgens dat een slang vanuit de motorkap van hun auto naar de dieseltank van de vrachtauto liep. Ook zagen zij bij de achterbank van de auto twee grote jerrycans zonder dop stonden en dat een slang naar een van de jerrycans liep. Hierop werd het duo op heterdaad aangehouden voor diefstal in vereniging. De auto met de jerrycans werd naar het politiebureau gebracht. De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Wedde: rijbewijs kwijt

Een 45-jarige inwoner van het Duitse Dorpen raakte maandagmorgen tussen Wedde en de Wedderbergen zijn rijbewijs kwijt. De man reed net boven de 100 kilometer per uur over de Spanjaardweg, een zogenoemde B-weg waar de limiet 50 kilometer per uur is. De Duitser had niet door dat er achter hem een, als dusdanig niet herkenbare, politieauto reed. De inwoner van Dorpen kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren. De man dacht dat op de nauwelijks 3 meter brede weg 80 de limiet was.

Oude Pekela: te veel vracht

Een met puin geladen aanhanger viel maandagmorgen op de provinciale weg achter de Pekelas nogal in de gaten bij de inzittenden van een politieauto. Het achter een personenauto gekoppelde aanhanger, was dusdanig zwaar beladen dat het zowat op de velgen reed. Bij controle bleek het geheel 2040 kilo te wegen, een overbelading van 270 procent. De bestuurder van de personenauto, een 49-jarige inwoner van Oude Pekela, kreeg een bekeuring van 300 euro.

Hoogezand: inbraak in woning

Bij een woning aan het Albardaplein in Hoogezand werd maandag in de vroege avonduren ingebroken. Uit het pand verween een spelcomputer. De politie stelt een onderzoek in.

Midwolda: geen rijbewijs

Agenten die maandagnacht op de hoofdweg in Midwolda een personenauto wilden controleren, zagen tot hun verbazing dat beide inzittenden uit de auto rolden. Het tweetal probeerde kennelijk op die manier te verdoezelen wie er achter het stuur had gezeten. Uiteindelijk gaf een 19-jarige inwoner van Cappele aan de IJssel toe dat hij had gereden. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg daarvoor een bekeuring.

Leens: steiger omver

Tot nu toe onbekenden hebben bij de sporthal aan de Nijverheidsweg in Leens een bouwsteiger omver getrokken. Niet alleen de steiger werd hierdoor beschadigd, door de val werd ook het plaatwerk van het dak van de hal ingedeukt. Dat plaatwerk moet mogelijk worden vervangen. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op drie plekken in de provincie Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1250, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1103, aantal overtredingen: 129, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1024, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.