AutoRai

Suzuki Splash flitsend van start

(4/15/2008)
Tijdens Pasen was het topdrukte bij de Suzuki-dealer. Hier was voor het eerst de nieuwe Splash te bewonderen. Suzukiâs compacte MPV laat nu al zien een verkooptopper te zijn: Suzuki-dealers noteerden in het paasweekend maar liefst tweehonderd orders voor de Splash.

Met de Splash schiet Suzuki, net als met de Swift, in de roos. Ruim drie weken na zijn showroomintroductie staat het aantal klantorders inmiddels op duizend, waarbij de verkopen blijven toenemen. In 2009 verwacht Suzuki-importeur B.V. NIMAG minstens 5.000 orders voor de Splash te kunnen noteren.

De Splash biedt â met standaard vijf portieren â voldoende interieurruimte voor vijf personen. Ook de bagageruimte is met maximaal 1.050 liter bovengemiddeld. De Splash is een zeer praktische auto met volop bergruimte, een hoge zit met daardoor veel zicht rondom en een comfortabele wegligging.

Tijdens de ontwikkeling van de Splash heeft Suzuki extra gelet op de veiligheid van de auto. Standaard zijn actieve veiligheidssystemen als ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en BAS (Brake Assist System/

remassistent). Beschikt het basismodel 1.0 Base al over twee airbags, vanaf de Trend-uitvoering zijn zes airbags standaard. Verder zijn standaard ISOFIX-bevestigingspunten, stalen balken in de portieren en kindersloten aanwezig.

Benzine en diesel
Suzuki levert de Splash met 1.0-liter- of 1.2-liter-benzinemotor met 48 kW/65 pk dan wel 63 kW/86 pk waarvan de CO2-uitstoot in het gunstigste geval 120 g/km is. De 1.2-litermotor is tevens als automaat beschikbaar.

Dieselliefhebbers kunnen terecht bij de Splash met moderne common-rail dieselmotor van 1.3 liter inhoud (55 kW/75 pk). Deze heeft standaard een roetfilter waardoor de uitstoot van fijnstof nihil is. Het gemiddelde brandstofverbruik van de 1.3 DSL bedraagt 4,5 liter per 100 kilometer, waarbij de CO2-uitstoot slechts 120 g/km bedraagt.

De nieuwe Suzuki Splash staat nu bij de Suzuki-dealer. Prijzen beginnen bij ⬠9.999,- voor de Splash 1.0 Base.