BedrijfsautoRAI

Nieuwe, automatisch schakelende versnellingsbak voor de Volvo FL

(4/15/2008)
Volvo Trucks introduceert nu de Volvo I-Sync: een nieuwe, automatisch schakelende versnellingsbak voor de distributietruck Volvo FL. Voor veel klanten gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling waardoor het rijden veiliger, comfortabeler en efficiënter wordt.

Speciaal ontworpen voor lokale distributie
Het feit dat de naam van de nieuwe transmissie lijkt op die van de bestseller Volvo I-Shift is niet per ongeluk. I-Sync is gebaseerd op een handgeschakelde versnellingsbak die is uitgebreid met elektro-mechanica voor automatisch schakelen. Zoals bij I-Shift combineert de I-Sync de betrouwbaarheid en het geringe gewicht van de handgeschakelde versnellingsbak met het rijcomfort van de volautomatische transmissie. Terwijl I-Shift echter is ontwikkeld voor zware vervoerstaken, is I-Sync toegesneden op distributietoepassingen.

Eenvoudig te bedienen
âI-Sync is geoptimaliseerd voor onze 7-liter motor en voor comfortabel en soepel schakelen in het stadsverkeer, waarbij veelvuldig stoppen en optrekken de norm is,â legt Clara Werner Floberg uit, productmanager voor de Volvo FL bij Volvo Trucks. âAfgezien van het feit dat het daadwerkelijke schakelen automatisch verloopt, is I-Sync ook eenvoudig te gebruiken. Bij distributietoepassingen komt het vaak voor dat chauffeurs, veelal om de dag, van truck wisselen. In zo'n situatie is het belangrijk dat ze snel de functies onder de knie hebben, zodat ze hun werk zo efficiënt en veilig mogelijk kunnen doen.â

Laag brandstofverbruik en minder slijtage
Het geoptimaliseerde schakelsysteem betekent ook dat het brandstofverbruik laag is, evenals de emissies van kooldioxide en andere uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien verwacht Volvo dat de kosten van de klant voor onderhoud en reparaties omlaag zullen gaan vanwege minder slijtage. âHet beste voorbeeld is de koppeling. I-Sync zorgt voor een langere levensduur,â zegt Clara Werner Floberg. Het onderhoudsinterval is hetzelfde als voor de handgeschakelde versnellingsbak, en de versnellingsbakolie hoeft slechts om de 300.000 kilometer te worden ververst.

Sterker in het distributiesegment
âMet I-Sync wordt de Volvo FL een nog beter alternatief voor klanten, die werken met distributietrucks. Door te voldoen aan een duidelijk door de klant uitgesproken behoefte, verstevigen we onze positie in dit belangrijke segment nog verder,â concludeert Clara Werner Floberg.

Volvo I-Sync feiten

* Automatisch schakelende versnellingsbak met 6 overbrengingsverhoudingen vooruit.

* Afgestemd op de Volvo D7-motor met 240 of 280 pk in Euro 4-configuratie.

* Maximumkoppel 1050 Nm.

* Olieverversingsinterval 300.000 km.

* Leverbaar voor de Volvo FL in distributieconfiguratie voor een maximaal voertuiggewicht van 12 tot 18 ton en treingewicht tot 26 ton.

The European Road Transport Show 2007