Gemeente Tiel


Intentieverklaring tot samenwerking voor erfgoedproject

In Tiel gaat een nieuw erfgoedproject van start: 'Wie zoet maakt, krijgt lekkers'. Dinsdag 15 april 2008 ondertekenen gemeente Tiel, RSG Lingecollege, Bibliotheek Rivierenland, De Plantage, Flipje- en Streekmuseum Tiel en Regionaal Archief Rivierenland de intentieverklaring tot samenwerking voor dit project.

In het schooljaar 2008-2009 maken ongeveer 400 leerlingen van het RSG Lingecollege kennis met hun cultureel erfgoed, dat zijn alle materiële sporen van de geschiedenis van de mens. Het gaat om leerlingen van het VMBO en HAVO/VWO. Het lesmateriaal wordt ontwikkeld door het RSG Lingecollege (lokatie Heiligestraat en Teisterbantlaan) in samenwerking met vier culturele instellingen: het Regionaal Archief Rivierenland, Flipje- en Streekmuseum Tiel, Bibliotheek Rivierenland en centrum voor kunstzinnige vorming De Plantage.

Tiels Stedelijk Ontwikkelingsbeleid
In het kader van het Tiels Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (TSOb-2) heeft de gemeente Tiel financiële middelen beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen en uitvoeren van een lokaal cultureel erfgoedproject voor het Praktijkonderwijs (project Schatgraven) en het VMBO en HAVO/VWO (project 'Wie zoet maakt, krijgt lekkers').

Laatst bijgewerkt: 14 april 2008