Nederlandse Kano Bond


15 april 2008

Kwalificatiewedstrijden kanoslalom 12 en 13 april 2008 Wildwaterbaan Dutch Water Dreams Zoetermeer

Nationaal kanoslalom-team samengesteld

Afgelopen weekend is op de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams in Zoetermeer het nationale kanoslalom-team samengesteld. 16 Nederlandse slalomatleten streden om de selectieplaatsen in de categorieën kayak-mannen en kayak-vrouwen¸ zowel bij de senioren als bij de junioren. Selectie geeft recht op deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen en aan World Cup wedstrijden. Vooral voor Nederlands kampioen 2007 Robert Bouten was selectie van groot belang. Bouten heeft vorig seizoen al gedeeltelijk aan Olympische nominatiecriteria voldaan en heeft daarom de meeste kans om bij het EK begin mei in Krakau (Polen) een Olympisch startbewijs te halen. De in Zoetermeer wonende Brabander Bouten won op het in 2006 geopende wildwaterparcours zowel de s-zaterdagse als de afzonderlijke s-zondagse wedstrijd. In de categorie kayak-vrouwen was Annelies van der Zwart uit Eindhoven na vier runs in twee wedstrijddagen de sterkste.

De gekwalificeerde senioren¸ met recht op deelname aan de Europese Kampioenschappen¸ zijn:


* Robert Bouten

* David Backhouse

* Jasper Fonteijn

* Arianne Herde

* Annelies van der Zwart

* Nicky Nibbeling

De gekwalificeerde junioren¸ met recht op deelname aan de Europese Kampioenschappen¸ inclusief onder 23 jaar¸ en Wereldkampioenschappen¸ zijn:


* Bas Wesselink

* Michelle Keeris

* Stijn Leenders

* Maarten Hermans

* Frans Lakerveld

De wildwaterbaan in Zoetermeer is vrijwel een kopie van de Olympische slalombaan in Peking. Vandaar dat tegelijkertijd met de Nederlanders afgelopen weekend ook de Engelse en Slowaakse kanobonden hun Olympische selectiewedstrijden bij Dutch Water Dreams hebben gehouden. Wereldtop kanoërs uit die landen deden hun uiterste best¸ temeer daar aan de Olympische slalom per land en per categorie slechts 1 kanovaarder mag deelnemen.

Tekst namens Slalomcommissie Nederlandse Kano Bond

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright