Politie Haaglanden

Persberichten 15 april

Haaglanden, 15-04-2008

Politie zoekt getuigen supermarktoverval
Den Haag Twee mannen met bivakmutsen op overvielen maandagavond 14 april rond 21.00 uur een supermarkt aan de Laan van Meerdervoort/ Conradkade. Door bedreiging met een vuurwapen maakten zij een onbekend geldbedrag buit. De politie is op zoek naar getuigen die rond dat tijdstip personen hebben gezien die zich in de omgeving verdacht ophielden. De daders kwamen via de hoofdingang de winkel binnen. Vlak achter hen liep op dat moment een dame, verder waren er op dat moment geen klanten in de winkel. De politie is op zoek naar deze dame en zou haar graag spreken als getuige. Het is de tweede keer in korte tijd dat de supermarkt overvallen wordt. Dinsdag 11 maart was het ook al rond hetzelfde tijdstip raak. De politie vroeg 19 maart in opsporingsprogramma Team West aandacht voor deze zaak. Of er een verband is tussen de twee overvallen is onbekend. Heeft u informatie die kan helpen de daders op te sporen? Belt u dan met de recherche van bureau Segbroek via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, belt u dan met M. via 0800-7000

Vermoedelijke inbrekers aangehouden
Den Haag Dankzij een melding van een getuige dat er door twee jongens werd ingebroken in een bakkerij in de Vleerstraat, konden dinsdagmorgen 15 april twee Hagenaars worden aangehouden. Agenten gingen omstreeks 01.30 uur ter plaatse poolshoogte nemen in troffen in een portiek bij de bakkerij de twee 22-jarige Hagenaars aan. De jongens werden aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. In het portiek troffen agenten twee schroevendraaiers aan. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken achter het stuur met kinderen in de auto Den Haag Agenten gaven dinsdag 15 april om 02.00 uur een stopteken aan een automobilist op de Zwolsestraat. Ze zagen dat de twee kinderen in de auto niet in de gordels zaten. Ook lieten ze de 23-jarige bestuurder uit Den Haag een alcoholtest afleggen. De man blies 600 ugl, wat inhield dat zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een proces-verbaal kreeg.

Hardleerse beginnend bestuurder
Den Haag Een 42-jarige beginnend bestuurder werd maandagavond 14 april voor de vierde keer in vijf maanden tijd aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Agenten zagen hem omstreeks 20.00 uur rijden op de Elandstraat en besloten hem te controleren. De man blies 235 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

17-jarige rijdt zonder rijbewijs
Den Haag Agenten zagen op maandag 14 april om 18.50 uur op de Steenwijklaan een bestuurder rijden met een nogal vreemde rijstijl. Hij maakte bijzondere bochten en gaf geen richting aan. Achter het stuur bleek een 17-jarige Hagenaar zonder rijbewijs te zitten. De drie, ook minderjarige passagiers, waren hiervan op de hoogte. Nadat de ouders op de hoogte waren gebracht konden de vier jongens weer naar huis.

Flinke borrel
Den Haag Een beginnend bestuurder van 24-jaar werd dinsdagmorgen 15 april omstreeks 01.15 uur aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Agenten controleerden de Amsterdammer op de Koninginnegracht. Op het politiebureau blies hij 515 ugl waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Kop-staart
Leidschendam Een 58-jarige automobilist botste maandag 14 april om 16.15 uur van achteren op een auto op de Noordsingel. De bestuurder van de voorste auto, een 56-jarige vrouw uit Leidschendam, moest met nekklachten naar het ziekenhuis.

Poeder aan de neus
Wassenaar Twee mannen liepen maandag 14 april snel weg toen ze om 18.45 uur op de hoek van de Kerkstraat en Kloosterland surveillerende agenten zagen. De agenten spraken de jongemannen aan en zagen wit poeder aan hun neus. Ze vertelden inderdaad drugs gebruikt te hebben en overhandigden de agenten een verpakking cocaïne. De mannen, 22 en 23 jaar uit Wassenaar en uit Engeland, werden aangehouden en kregen een proces-verbaal.

Auto rijdt scooter aan
Rijswijk Een 48-jarige automobilist uit Leiden veroorzaakte maandag 14 april om 16.25 uur een aanrijding op de Laan van Oversteen. Hij wilde linksaf slaan de Laan van Vredenoord op, maar gaf waarschijnlijk geen voorrang aan een 16-jarige scooterrijder uit Nootdorp. De Nootdorper moest met de ambulance naar het ziekenhuis voor controle. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Geweld binnenshuis
Rijswijk Agenten kregen dinsdag 15 april om 00.30 uur de melding van ruzie binnenshuis. Eenmaal in de woning aangekomen moest er pepperspray aan te pas komen om de vechtende partijen te scheiden. Stiefvader en zoon (24 en 51 jaar) werden aangehouden. Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl ) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen

Met bloemenkrans onder de arm
Rijswijk Personeel van een tuincentrum aan het Haantje, zag maandag 14 april om 14.15 uur een 67-jarige vrouw uit Delft een bloemenkrans oppakken en zonder te betalen in haar auto leggen. Het personeel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. Op het politiebureau kreeg de vrouw een proces-verbaal.

Niet op eigen netwerk
Naaldwijk De politie hield maandag 14 april om 20.00 uur een 28-jarige man uit s-Gravenzande aan vanwege computervredebreuk. De man zat in zijn auto met een laptop op schoot aan de Geestweg te internetten. Hij maakte daarbij gebruik van een internetverbinding van een 45-jarige bewoner van een woning aan de Geestweg, die aangifte deed. De man kreeg een proces-verbaal.

Hardleers, motor in beslag genomen
Delft Surveillerende agenten controleerden op maandag 14 april om 22.30 uur op de Kruithuisweg een 18-jarige motorrijder uit Rotterdam. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en hij werd aangehouden. Omdat het niet de eerste keer was dat de verdachte was betrapt op rijden zonder rijbewijs, is zijn motor in beslag genomen.

Boete voor rijden zonder helm
Delft - Twee jongens (14 en 16) uit Delft kregen maandag 14 april een boete voor rijden zonder helm. Surveillerende agenten zagen de twee om 13.35 uur rijden op het Dirk Costerplein en hielden hen staande. De 16-jarige jongen kreeg ook nog een boete omdat hij geen rijbewijs heeft en zijn bromfiets ook niet verzekerd is.

Hardrijders op de bon
Pijnacker Bij een snelheidscontrole op de Schimmelpenninck van de Oyeweg reden maandag 14 april 17 bestuurders te hard. De politie hield tussen 07.00 en 10.20 uur een radarcontrole waarbij in totaal 175 passanten werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km per uur.
Ook op de Klapwijkseweg werd een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.45 en 13.00 uur werden hier 666 passanten gecontroleerd, van hen reden er 211 te hard. Hier was de hoogst gemeten snelheid 80 km per uur.

Tipgever laat briefje achter bij politiebureau
Zoetermeer Een anonieme tipgever heeft ervoor gezorgd dat agenten maandagmorgen 14 april een 29-jarige Zoetermeerder aan konden houden omdat er in zijn woning met de elektriciteitsmeter geknoeid was. De onbekende tipgever bevestigde in de nacht van zondag 13 op maandag 14 april een briefje aan het toegangshek van het politiebureau met de mededeling dat in een woning aan de Justus van Effenhove een hennepkwekerij gehuisvest was. Agenten gingen maandagmorgen omstreeks 08.00 uur ter plaatse poolshoogte nemen, samen met Eneco. In de woning werd geen werkende hennepkwekerij meer aangetroffen. In een openstaande kast zagen de agenten nog wel benodigdheden voor een hennepkwekerij liggen. Omdat de controleur van Eneco constateerde dat er met de energiemeter van de woning was geknoeid, werd de man in zijn woning aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Jongens aangehouden met wurgstokken
Zoetermeer De politie hield op maandag 14 april om 15.15 uur twee 16-jarige jongens uit Zoetermeer aan voor wapenbezit. Een politieagent zag in zijn vrije tijd hoe de twee jongens op straat met wurgstokken aan het zwaaien waren en waarschuwde zijn collegas van politiebureau Zoetermeer. De jongens werden op het Tochtpad aangehouden. De wurgstokken zijn inbeslag genomen en de jongens moesten mee naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Man verdacht van diefstal kleding
Zoetermeer De politie hield op maandag 14 april om 15.30 uur een 27-jarige Hagenaar aan op verdenking van winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht dat hij uit een warenhuis op het Theaterplein meerdere kledingstukken heeft gestolen. De politie trof in zijn auto een tas vol met kleding aan waar de labels nog aanzaten. De recherche onderzoekt of deze kleding inderdaad van diefstal afkomstig is. De verdachte ontkent. Hij mocht na verhoor weer naar huis.

Jeugdige winkeldieven
Zoetermeer Personeel van een supermarkt op de Van Stolberglaan hield maandag 14 april kort na elkaar twee jongens aan voor winkeldiefstal. Allebei de verdachten zijn 15-jaar. Ze zijn door de politie aangehouden en verhoord. Allebei de jongens zijn doorverwezen naar bureau Halt.

Gewonde bij botsing fiets en auto
Zoetermeer Bij een botsing tussen een automobilist (21) en een fietser (53) uit Zoetermeer op de kruising van Fokkerstraat met de Van der Hagenstraat is de fietser licht gewond geraakt. De automobilist wilde op maandag 14 april om 18.10 uur rechtsaf slaan, en zag vermoedelijk de fietser te laat. De politie onderzoekt de zaak.