Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 15-04-2008

Auto op de kop in sloot

EEXT Maandagavond is een 19-jarige automobiliste uit Eexterveen met haar personenauto op de kop in een sloot terecht gekomen. De vrouw reed in haar auto over de Heiakkers in Eext. Zij reed vervolgens in de richting van de Eexterzandvoort. Na de tunnel N34 sloeg zij linksaf. Volgens eigen zeggen schoot er iets over de weg, waardoor de vrouw schrok. Zij stuurde naar links, belandde vervolgens in de linkerberm en kwam weer op de straat terecht. De auto raakte in de slip en kwam in de sloot tot stilstand, waarbij de auto op de kop kwam te liggen. De vrouw kon zelf uit de auto komen. De vrouw had last van haar nek en werd door ambulancepersoneel onderzocht. De personenauto moest worden afgesleept. (08-127715)

Aanrijding met letsel

HOOGEVEEN Maandagmiddag heeft op de A28 nabij het klaverblad een aanrijding met letsel plaatsgevonden. Op de tijdelijke rijstrook richting Meppel botsten drie personenautos op elkaar. Door een remactie van een 50-jarige automobiliste uit Oldenzaal ontstond de aanrijding. Een 31-jarige automobilist uit Delfzijl kon haar niet meer ontwijken en botste achterop de vrouw uit Oldenzaal. Een derde auto, bestuurd door een 60-jarige man uit Harderwijk, botste vervolgens op de auto van de man uit Delfzijl. De vrouw uit Oldenzaal en de man uit Delfzijl hadden last van hun nek en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man uit Harderwijk raakte niet gewond. De autos moesten worden aangesleept. (08-127710)

Politie controleert op alcohol

EMMEN De politie controleert regelmatig op het gebruik van alcohol in het verkeer. In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 42-jarige automobiliste uit Hoogeveen op de Haagjesweg aan de kant gezet ter controle. De vrouw moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. Ze werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van de ademanalyse scoorde de vrouw 1,23 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd. De vrouw mocht vervolgens het politiebureau verlaten. (08-127749)

Politie vordert rijbewijzen in

MEPPEL De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit De Wijk ingevorderd. De man reed met een snelheid van 112 kilometer per uur over de Hoogeveenseweg. Op deze weg is een maximum snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (08-127643)

ERM De politie heeft maandagavond het rijbewijs van een 53-jarige automobilist uit Musselkanaal ingevorderd. De man reed met een snelheid van 155 kilometer per uur over de N34. Op deze weg is een geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. De man moest zijn rijbewijs inleveren en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (08-127701)

Politie houdt tweetal aan voor winkeldiefstal

ZUIDLAREN Maandagmiddag heeft de politie twee meisjes (14 en 15 jaar) uit Zuidlaren aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo liep tegen de lamp toen zij een drogisterij aan de Stationsweg uitliepen met twee flesjes parfum. De detectiepoortjes sloegen alarm. Agenten hielden het tweetal aan en zij werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt. De in kennis gestelde ouders kwamen de meisjes ophalen. (08-127654)

Pand in vlammen opgegaan

MEPPEL Maandagochtend is een leegstaand pand aan de Hesselterlandweg in vlammen opgegaan. De brandweer kon het pand niet meer redden. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van de brand. Niemand raakte gewond. (08-127412)

Partycentrum loopt rook- en materiele schade op door brand

FLUITENBERG Maandagochtend heeft een partycentrum aan de Fluitenbergseweg rook- en materiele schade opgelopen door brand. Een oververhitte transformator voor de verlichting is de oorzaak geweest van de brand. (08-127481)

Auto brandt uit op A37

WACHTUM Maandagavond is een personenauto van een 29-jarige automobiliste uit Hoogeveen op de A37 uitgebrand. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de inzittenden al uit de auto waren. Niemand raakte gewond. Kortsluiting in de zekeringkast onder het stuur was de oorzaak van de brand. De auto werd geblust en moest worden afgesleept. (08-127718)

Politie houdt man aan op station

ASSEN De politie heeft maandagmiddag een 37-jarige man zonder een vaste woon- of verblijfsplaats aangehouden op het station in Assen. De man had geen geldig vervoersbewijs op zak en wilde zich in eerste instantie ook niet legitimeren. De man werd overgebracht naar het politiebureau en mocht dezelfde middag het politiebureau verlaten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-127657)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280