Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 15-04-2008

Geslotenverklaring

LEUSDEN De politie heeft op maandag 14 april tussen 17.00 uur en 17.50 uur op de Langesteeg gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Dertien automobilisten werden bekeurd.

Van fiets beroofd

AMERSFOORT Een 14-jarige jongen uit Nijkerkerveen werd op maandag 14 april van zijn fiets beroofd.

Rond 15.30 uur fietste de jongen met een vriendje over de Kamp in de richting van de rotonde aan de Van Randwijcklaan. Hij zag een jongen op de stoep lopen en zij passeerden hem over het fietspad. Op dat moment gaf de jongen de 14-jarige fietser een harde duw, waardoor hij ten val kwam. Nog voordat de 14-jarige jongen van de schrik was bekomen, sprong de verdachte op diens fiets en ging er met de fiets vandoor. Hij reed de Van Randwijcklaan op in de richting van het Euterpeplein.

De verdachte was een licht getinte jongen van 15 17 jaar, ongeveer
1.80 meter, normaal postuur, zwart haar: aan de zijkant opgeschoren en bovenop wat langer. Hij droeg een zwart Nike jack en een zwarte broek.

Aan getuigen die de beroving hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Door de politie werd op maandag 14 april een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 10.40 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Van Randwijcklaan. Er werd niet opengedaan, waarop de deur door een slotenspecialist werd geopend. Daarbij bleek dat de deur van binnen af was vergrendeld en er dus iemand aanwezig moest zijn. Dat bleek inderdaad het geval: agenten troffen een 21-jarige bewoner aan. Bij verdere onderzoek werd op de zolder een oude hennepkwekerij zonder planten aangetroffen en resten van een eerdere teelt. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

De 21-jarige verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De kweekapparatuur werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.