Gemeente Ameland


Leerlingenvervoer Ameland schooljaar 2008/2009

Ouders van een leerling van Ameland die een school voor basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs bezoekt, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding in de vervoerskosten. Dit geldt ook voor ouders van gehandicapte leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Als de school voor basisonderwijs op minimaal 4 km en de school voor (voortgezet) speciaal onderwijs op minimaal 6 km afstand van uw woning staat, komt u in aanmerking voor deze vergoeding. De hoogte van de vervoersvergoeding is afhankelijk van de afstand naar de school, de wijze van vervoer en het inkomen van de ouders. Ook wordt er rekening gehouden met de dichtstbijzijnde toegankelijke school voor de leerling.

Aanvragen voor de vergoeding van de vervoerskosten voor het schooljaar 2008/ 2009 kunt u tot uiterlijk 1 juli 2008 via een aanvraagformulier bij het college indienen. Voor meer informatie en het opvragen van een aanvraagformulier kunt u contact opnemen met Erica de Vries, telefoonnummer (0519) 555 571. Het formulier is ook op www.ameland.nl te vinden.