Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 15-04-2008

Insluiper op de foto

BAARN Het woninginbrakenteam heeft met de aanhouding van een 22-jarige inwoner van Baarn twee insluipingen in woningen op de Waldeck Pyrmontlaan in Soest en de Bruglaan in Baarn opgelost.

Bij de insluiping in een woning op 18 februari op de Waldeck Pyrmontlaan in Soest werd de verdachte betrapt door een getuige, die erin slaagde om een foto te maken van de man. Uit het onderzoek bleek dat het signalement van de verdachte overeenkwam met een signalement dat door de bewoonster van een woning op de Bruglaan was verstrekt. Daar werd op woensdagmiddag 9 januari ingeslopen en, net als bij de woning in Soest, geld gestolen uit een portemonnee.

De foto-opname leidde tot een herkenning van de Baarnaar waarna hij werd aangehouden op maandag 7 april. Tijdens het verhoor bekende hij beide insluipingen. De man is op donderdag 10 april voorgeleid bij justitie en zit vast tot aan de snelrechtzitting van 22 april.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op maandagmiddag 14 april een verkeerscontrole op de Steenhoffstraat / Eemstraat / Koningsweg gehouden. Daarbij werden achttien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet handenvrij bellen, geen apk, te hoge snelheid, niet dragen autogordel en negeren geslotenverklaring.

Met alcohol op in het politiebureau

BAARN Een zwaar onder invloed verkerende automobilist liep op maandag 14 april tegen de lamp, nadat hij in het politiebureau was geweest.

Rond 15.45 uur kwam een man naar het politiebureau in Baarn. Hij meldde zich bij de balie en legde de politiemedewerkster zijn probleem voor. De man werd te woord gestaan, waarbij de medewerkster een sterke alcohollucht rook. Na zijn verhaal te hebben gedaan, verliet de man het bureau. Vervolgens zag de medewerkster dat de man in een bij het politiebureau geparkeerde auto stapte en wegreed. Gezien de alcohollucht verzocht de medewerkster haar collegas de man te controleren.

Een agent rende het politiebureau uit en kon de man nog net op de Eemnesserweg een stopteken geven. De automobilist, een 38-jarige man uit Baarn, had inderdaad te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1240 ug/l, meer dan vijfenhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.