Gemeente Beuningen


Beuningen in landelijke top 5 uitstroom bijstandsgerechtigden Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekend gemaakt dat de gemeente Beuningen in het jaar 2007 24% uitstroom bijstandsgerechtigden heeft gerealiseerd. Dit betekent dat de gemeente, als het gaat om de daling van het klantenbestand WWB, op de 5e plaats staat in de categorie gemeenten kleiner dan 30.000 inwoners (meer dan 300 gemeenten).

Wethouder Cees van Ingen is trots op het resultaat wat de gemeente behaald heeft, zeker omdat er in 2007 veel meer huishoudens uitgestroomd zijn. Het totale bestand is met 188 huishoudens gedaald (bruto uitstroom). Door de instroom van nieuwe huishoudens is de netto uitstroom 88 huishoudens. Bijna de helft van dit aantal heeft een betaalde baan aanvaard. Van een kleine 20 huishoudens is de uitkering beëindigd na een rechtmatigheidcontrole. De overige beëindigingen worden veroorzaakt door andere redenen, zoals bijvoorbeeld vertrek uit de gemeente of huwelijk/samenwoning.

De gemeente heeft dit resultaat kunnen bereiken door de aanpak op uitstroom te intensiveren. Dit is gedaan door ten eerste een strakke regie te hanteren op de re-integratiepartners en ten tweede op de cliënten. Daarbij heeft de gemeente Beuningen het afgelopen jaar sterk gestuurd op werkgelegenheid in de gemeente.