Gemeente Beuningen


Compostdag (te) groot succes
Afgelopen zaterdag konden inwoners uit Beuningen gratis zakken compost ophalen bij de gemeentewerf. Met deze actie wilden de compostbedrijven en de gemeenten het belang van het gescheiden inzamelen van groente- fruit- en tuinafval nog eens extra onder de aandacht brengen.

Op basis van ervaringen van andere gemeenten is vooraf ingeschat hoeveel vraag er zou kunnen zijn naar zakken compost. De gemeente dacht zelfs een extra grote voorraad te hebben ingeslagen. Maar meteen werd al duidelijk dat Beuningenaren grootgebruikers zijn. De actie liep van 10.00 - 14.00 uur. Om 09.00 uur stonden de eerste klanten al te wachten. De auto's stonden op sommige momenten tot aan de rotonde bij De Schoenaker. Er is daarom besloten om het aantal zakken per bezoeker op maximaal vijf te stellen. Helaas was de voorraad compostzakken om 11.30 uur al op. Heel vervelend voor degenen die tevergeefs gekomen zijn. Maar volgend jaar bestelt de gemeente op basis van de ervaring van dit jaar veel meer zakken.

De medewerkers van de gemeentewerf, Stef Reijnen, Pieter van Dijk en Mark Kouwenberg, verdienen complimenten voor hun inzet. Die complimenten hebben we via een e-mail ook ontvangen van een buurtbewoner van de gemeentewerf. Zijn woorden: "Ondanks de soms bitsige opmerkingen van mensen die meenden dat ze recht op meer dan vijf zakken hadden, bleven ze tot het bittere eind goed gehumeurd auto's vol laden. Chapeau!".