Politie Brabant-Noord

Politie zoekt stenengooier(s)

's-Hertogenbosch, 15-04-2008

De politie is op zoek naar een of twee jongens die maandagmorgen rond 11.10 uur vanaf een viaduct een voorwerp op een auto hebben gegooid. Een 43-jarige man uit Vijmen reed op dat tijdstip over de A59 bij 's-Hertogenbosch in de richting van Vlijmen. Op het viaduct bij de afslag Maaspoort zag de man een of twee jongens staan. Zij gooiden vervolgens vanaf dat viaduct een (onbekend) voorwerp op zijn auto. Het zou kunnen gaan om een steen, maar dat staat nog niet vast.

Aangifte

Het voorwerp vernielde het raam van de linkerportier, en de linkerbuitenspiegel. Stukjes glas vlogen langs het gezicht van de automobilist, maar hij raakte niet gewond. Wel was hij erg geschrokken. De man heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling en vernieling van de personenauto.

Steen

Diezelfde dag kreeg de politie rond 12.45 uur een melding van een automobilist die een steen op zijn voorruit had gekregen. Hij raakte niet gewond. De melder reed op dat moment op de A59 bij Rosmalen, ter hoogte van het viaduct bij Hintham. Deze bestuurder heeft niemand zien staan op het viaduct. Agenten gingen na de melding snel ter plaatse en zagen een straatveegmachine op het viaduct staan. Het kan zijn dat de steen hierdoor op de auto is gekomen. Maar het is ook mogelijk dat de steen door een andere oorzaak op de auto terecht is gekomen.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt eventuele getuigen te bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.