Gemeente Zoetermeer

Toegankelijkheidsprijs 2008, krijgt u de ruimte?

Dozen in het gangpad, obstakels voor deuren en in winkelstraten. Voor ouderen of personen met een functiebeperking of een beperkte mobiliteit is winkelen soms lastig. De gemeente Zoetermeer wil winkeliers stimuleren om de toegankelijkheid van hun winkel voor deze doelgroepen te vergroten. Daarom heeft zij de toegankelijkheidsprijs in het leven geroepen. Deze prijs gaat naar de winkel die bijzondere inspanningen heeft geleverd, de bereikbaarheid heeft vergroot of de gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een functiebeperking heeft verhoogd.

Uitreiking poster
Om aandacht te vragen voor deze actie maakte mevrouw Tjepkema-Hendrikse van de Wmo-raad een poster die door de hele gemeente wordt opgehangen. Wethouder Frank Speel nam de poster in ontvangst. Mevrouw Tjepkema- Hendrikse maakt deel uit van een werkgroep van de Wmo-raad. Deze werkgroep bestaat uit vijf leden en zal op verzoek van de gemeente uit alle nominaties de prijswinnaar bepalen. De winnaar van de prijs ontvangt een certificaat met de eervolle vermelding Winnaar toegankelijkheidsprijs Zoetermeer 2008 en een bedrag van 500 euro.

Wie verdient uw stem?
Zoetermeer roept inwoners met een functiebeperking en hun verzorgers of begeleiders op om toegankelijke winkels op te geven voor de toegankelijkheidsprijs. U kunt tot 1 juli aanstaande een winkel nomineren via www.zoetermeer.nl/zorgzaam. Een nominatieformulier is ook te krijgen op het stadhuis of bij de wijkpost bij u in de buurt.