Persberichten Binnensticht, 12.25 uur

Utrecht, 15-04-2008

Vrouw gewond

BILTHOVEN Een 62-jarige fietsster uit Bilthoven werd op maandag 14 april door een auto aangereden. Zij raakte lichtgewond.

Rond 09.00 uur fietste de Bilthovense over het fietspad van de Anne Franklaan, komende uit de richting van de Leijenseweg en gaande in de richting van de Brandenburgerweg. Een automobilist reed met zijn donker rode auto de inrit naar de parkeerplaats Leijensehof op en kruiste daarbij het fietspad. De Bilthovense werd daarbij aangereden en kwam ten val. De automobilist reed door.

Het slachtoffer liep letsel aan haar hand, knie en enkel op. Zij deed aangifte van doorrijden na een aanrijding. Aan getuigen die de aanrijding hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Leerling zoek

BILTHOVEN Op maandag 14 april werden meerdere politiemensen en een politiehelikopter ingezet bij de zoektocht naar een 13-jarige jongen uit Hoogland.

Rond 12.30 uur belde een medewerker van een school uit Bilthoven naar de politie. Een 13-jarige Hooglandse leerling van hen had die ochtend rond 10.15 uur ruzie op school gehad. De jongen was daar kennelijk zo boos over, dat hij was weggelopen. Hij was over een hek geklommen en het bos ingevlucht. Omdat de jongen autistisch was, maakte de school zich zorgen.

Meerdere agenten zetten met motoren en mountainbikes een onderzoek in het bos in. Zij kregen assistentie van een politiehelikopter. Rond 13.50 uur werd de jongen door agenten in het bos tussen de Gezichtslaan en Ridderoordlaan aangetroffen. Hij werd door politiemensen terug naar school gebracht.