Persberichten Stad Utrecht, 12.25 uur.

Utrecht, 15-04-2008

Verdachte van babbeltruc aangehouden in Leiden

UTRECHT - Op donderdag 10 april is een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad aangehouden toen hij in Leiden een babbeltruc uithaalde. Hij is zaterdag 12 april voor verhoor naar Utrecht vervoerd. (Zie persberichten Stad Utrecht d.d. 9 april 2008).

Op zondag 6 april en maandag 7 april kreeg de politie een vijftal aangiftes en meldingen binnen, waarbij een verdachte door de woning naar de achtertuin binnenkomt door middel van een babbeltruc en vervolgens goederen wegneemt.

De man belt aan bij bejaarde mensen met het verzoek of hij even in de tuin mag kijken, omdat zijn cavia, salamander of hamster in de tuin zou zitten. Als de man vervolgens de deur weer uit is, komen bewoners erachter dat hun portemonnee, rijbewijs, kentekenbewijs of andere goederen zijn weggenomen. De man is bij een woning op de Verlengde Hoogravenseweg actief geweest, evenals de Croeselaan, Socrateslaan, Rijnhuizenlaan en de Van Humboldtstraat.

Het signalement van de man luidt als volgt: licht getint uiterlijk, tussen de 30 en 50 jaar, 1.80 meter lang, normaal tot stevig postuur, vermoedelijk kort, donker haar of kaal en een verzorgt uiterlijk.

De recherche in Utrecht doet onderzoek naar de babbeltrucs. Personen die ook gedupeerd zijn, maar nog geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht dit alsnog te doen. Neem dan contact op met de politie om een afspraak te maken, via tel: 0900-8844.

Eenzijdig ongeval

UTRECHT-Aan de Koningsweg heeft op maandagochtend een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Rond 08.25 uur reed een 42-jarige vrouw uit Utrecht vanuit een uitrit, achteruit de Koningsweg op. Bij deze manoeuvre liet zij de voor haar van rechts komende 40-jarige vrouw uit Utrecht, op een bromfiets niet voor gaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De vrouw op de bromfiets heeft aan het ongeval pijn in haar buik en ribben overgehouden maar het was niet noodzakelijk hiervoor naar het ziekenhuis te gaan.

Winkeldief

UTRECHT- De politie heeft op maandagochtend aan het Godebaldkwartier een man aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 12.20 uur had de man goederen uit de winkel genomen en was zonder te betalen de winkel uitgegaan. Hier werd hij door winkelpersoneel betrapt waarop de politie werd ingeschakeld. Bij zijn aanhouding bleek dat hij eveneens nog een boete had openstaan, waarop hij is ingesloten.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Op maandagochtend heeft er aan de Rijnkade een snelheidscontrole plaatsgevonden. Tussen 09.15 uur en 12.00 uur zijn 499 bestuurders gecontroleerd op snelheid. In totaal waren er 62 bestuurders die zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Winkel diefstal

UTRECHT- Aan een winkel aan de Rijnkade heeft de politie op maandagmiddag een vrouw aangehouden op verdenking van diefstal.

De 18-jarige vrouw uit Zeist had goederen uit de verpakking gehaald en deze in haar tas gestopt, toen zij op heterdaad werd betrapt door een beveiligingsmedewerker. Hierop is de politie gealarmeerd die de vrouw omstreeks 13.05 uur heeft aangehouden. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

UTRECHT- Aan Graadt van Roggenweg heeft op maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een ambulance en een personenauto.

Omstreeks 16.50 uur reed de ambulance met zwaailicht en sirene over de Graadt van Roggeweg uit de richting van het 24 oktoberplein en in de richting van Amsterdamsestraatweg. Hierbij reed de bestuurster van de ambulance, een 32-jarige vrouw uit Woerden en haar bijrijder, een 47-jarige man uit Reutum over de linkerrijstrook. Ter hoogte van de uitrit kwam een 33-jarige vrouw uit Utrecht de weg oprijden. Hierbij zag zij de voor haar van links komende ambulance niet aankomen. De ambulance remde om uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Het personeel van de ambulance heeft aan de aanrijding kneuzingen overgehouden. De 33-jarige vrouw heeft een bekkenfractuur aan het ongeval overgehouden. De drie betrokkenen van de aanrijding zijn ter controle overgebracht naar het UMC ziekenhuis. Ter plaatse heeft de verkeerspolitie een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Op maandagmiddag heeft de politie aan de Atoomweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 15.30 uur en 17.30 uur zijn 792 bestuurders gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 216 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Onder invloed

DE MEERN- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan de Mistral een alcohol controle gehouden.

Rond 01.15 uur werd een 38-jarige man uit De Meern aangehouden waarbij een blaastest werd afgenomen en bleek dat hij teveel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 480 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van vier uur opgelegd.

Oproep getuigen autokraak

UTRECHT- Op 10 april 2008 vond er op de Hof ter Weydeweg een autokraak plaats waarbij twee getuigen achter de verdachten aan gingen. Getuigen hebben bij het zien van de kraak de achtervolging ingezet naar de verdachten, maar verloren deze uit het oog. Wel werd de buit aangetroffen. De identiteit van de getuigen is niet bekend. De politie is op zoek naar deze twee goed reagerende getuigen. Kent of bent u deze getuigen, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Fietser onder invloed

UTRECHT- Aan de Kanaalweg is op maandagavond een fietser aangehouden die te veel gedronken had.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 22.10 uur een 43-jarige man uit Utrecht fietsen die zichtbaar moeite had zijn fiets te beheersen. Hierop hebben ze de man aangehouden, omdat hij naar alcohol rook. Hierop is een blaastest werd afgenomen waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 915 ug/l, vier maal de maximum toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan de Weerdsingel Oost-zijde twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal.

Een omwonende had omstreeks 04.40 uur glasgerinkel gehoord en alarmeerde de politie. Hierop gingen agenten ter plaatse en troffen de verdachten in de omgeving van de Weerdsingel aan. Het tweetal, een 19 jarige uit Berkel-Enschot en een 20-jarige uit Tilburg, hadden een etalage ruit ingegooid en getracht goederen uit de winkel te nemen. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.