Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen op verdenking drugsbezit

Publicatiedatum: 15-4-2008 12:31:41

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag vier aanhoudingen verricht op verdenking van drugsbezit. De politie ging ter plaatse na een melding dat een man in een woning in het centrum van Arnhem uit het raam probeerde te springen. In de woning werd een 37-jarige Arnhemmer aangetroffen. Hij bleek in het bezit te zijn van 34 XTC pillen, cocaine en hasj. Bij een 27-jarige man uit Almere die ook in de woning aanwezig was, werd GHB aangetroffen. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 37-jarige Arnhemmer gaf aan dat er in zijn woning in de wijk Malburgen nog meer XTC pillen aanwezig zouden zijn. Agenten doorzochten hierop zijn woning en troffen daar meerdere XTC-pillen en GHB aan. Een 20-jarige Huissense en een 22-jarige Arnhemmer die op dat moment ook in de woning aanwezig waren, werden ook aangehouden. De vier verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(08-051552)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie vordert drie rijbewijzen in

Publicatiedatum: 15-4-2008 12:24:13

ARNHEM - De politie heeft maandag het rijbewijs van drie automobilisten onder invloed ingevorderd. Een 27-jarige vrouw uit Eindhoven werd omstreeks kwart voor tien aangehouden nadat de politie een melding had gekregen dat de vrouw met een lekke band reed en zij alcohol aan het drinken was tijdens het rijden. Agenten troffen de automobiliste op de Jansbinnensingel aan en zagen dat één van de voorbanden helemaal kapot was. De Eindhovense werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademonderzoek wees uit dat de vrouw met een promillage van 2,21 achter het stuur had gezeten. Dit is meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Omstreeks twaalf uur werd een 55-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden aan de Erasmussingel. Tijdens een routinecontrole werd de man onderworpen aan een alcholocontrole. Omdat hij teveel gedronken had werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier wees ademonderzoek uit dat hij met een promillage van 2,0 gereden had. Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de Arnhemmer werd proces - verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

In de nacht van maandag op dinsdag rond twee uur werd een derde automobilist aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Agenten zagen een 40-jarige Arnhemmer slingerend zijn weg vervolgen op de Apeldoornseweg en op het kruispunt met de Sonsbeeksingel het rode verkeerslicht negeren. De man werd een stopteken gegeven en onderworpen aan een alcoholcontrole. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Ademonderzoek wees uit dat de automobilist met een promillage van 1,4 achter het stuur had gezeten. Hierop werd het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd.
(08-052068)/(08-051710)/(08-052134)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt winkeldieven aan

Publicatiedatum: 15-4-2008 12:22:20

ARNHEM - De politie heeft maandagmiddag twee winkeldieven aangehouden in Arnhem. Omstreeks half drie liep een 35-jarige Arnhemse tegen de lamp toen zij in een winkel aan het Velperplein batterijen en een adapterplug ter waarde van 14,17 euro wilde meenemen zonder te betalen. De Arnhemse werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw is proces - verbaal opgemaakt. Later die dag, omstreeks drie uur, werd een 45-jarige Arnhemmer aangehouden in een winkel aan de Ketelstraat. De man zou tien shirts met een totale waarde van bijna 700 euro meegenomen hebben. De Arnhemmer werd aangehouden en is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er met hem gaat gebeuren.
(08-051833) / (08-051894)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---