Gemeente Bodegraven

Veel belangstelling voor Droomweide

DSC_0016.jpg

Tijdens de drukbezochte informatiebijeenkomst in het Evertshuis, heeft Bodegraven afgelopen vrijdag kennisgemaakt met Droomweide. Het eerste deelgebied van Weideveld. Tijdens de informatiebijeenkomst presenteerde Johan Matser Projectontwikkeling de plannen voor Droomweide en werden de eerste woningontwerpen getoond. Bodegraven reageerde enthousiast, stelde veel vragen en schreef zich massaal in als belangstellende om geen informatie over Droomweide te missen.

Wethouder Bouwens opende de informatiebijeenkomst met de mededeling er trots op te zijn een substantiële bijdrage te mogen leveren aan de woningvoorraad van Bodegraven. Eindelijk mag er weer gebouwd worden in Bodegraven. Er is vooral onder de inwoners van Bodegraven grote behoefte aan nieuwe en grotere woningen. Wethouder Bouwens hoopt dat door de bouw van Droomweide ook de doorstroming in Bodegraven weer op gang komt. Bouwens vatte Droomweide samen als een ruim opgezette, groene woonwijk, met een opvallend grote diversiteit aan woningen. Bouwens verwacht dat iedereen in Droomweide een passende woning kan vinden.

De heer Verhoeven van Johan Matser Projectontwikkeling, nam de aanwezigen in vogelvlucht mee door Droomweide. Hij bevestigde de woorden van de wethouder dat Droomweide een groene wijk wordt met een grote diversiteit aan woningen. Hij voegde daaraan toe dat het centrum van Bodegraven als inspiratiebron heeft gediend voor de architecten die de woningen hebben ontworpen. Verhoeven meldde dat er in deze wijk circa 240 woningen komen die in twee fasen worden opgeleverd. De verkoop van fase één zal naar verwachting deze zomer gaan starten. Een half jaar later wordt de start verkoop van fase twee verwacht.

Op panelen, die door de hele zaal te bezichtigen waren, stonden luchtfotos en schetsen afgebeeld. Zo kregen de aanwezigen een goed beeld van Droomweide. Van verschillende woningen waren ontwerpen, plattegronden en prijzen te zien. Zo waren ééngezinswoningen, woningen voor doorstromers en grote gezinnen te zien en royale vrij indeelbare geschakelde woningen met veel mogelijkheden. De ééngezinswoning met de woonkamer op de eerste verdieping en twee eigen parkeerplaatsen op de begane grond trok veel bekijks. De aanwezigen bekeken de informatiepanelen met belangstelling. Prijzen en afmetingen werden genoteerd en velen zetten de panelen even snel op de foto.

Johan Matser Projectontwikkeling en Keijser & Drieman Nieuwbouwmakelaars beantwoordden veel vragen. Verreweg de meeste vragen gingen over de inschrijving bij WoningNet, over het doorgeven van voorkeurswoningen en de toewijzingsprocedure. Het was duidelijk te merken dat Bodegraven niet kan wachten totdat de eerste woningen in de verkoop gaan.

Veel andere vragen gingen over de woningen zelf. Hoe groot is de woning? Hoeveel kamers komen er in een bepaalde woning? Is de indeling van de woning te veranderen? Zijn er voldoende par-keerplaatsen? Een aantal van deze vragen zal pas deze zomer, bij de start verkoop bijeenkomst worden beantwoord. Want dan zijn van alle woningen de exacte gegevens bekend.

Belangstellenden die zich tijdens de informatiebijeenkomst hebben aangemeld bij de verkopend makelaar, krijgen alle informatie over Droomweide en de uitnodiging voor de start verkoop bijeenkomst automatisch thuisgestuurd. Degenen die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat alsnog doen via de website www.droomweide.nl. Op deze website is binnenkort ook alle informatie te zien, die tijdens de informatiebijeenkomst is gepresenteerd.