Gemeente Nijmegen

Hans Mulder krijgt Zilveren Waalbrugspeld voor scoutingwerk

15/04/2008

Tijdens de viering van het veertigjarig bestaan van de scoutingclub Karel de Stoute op 12 april krijgt Hans Mulder (54) de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Hij zet zich al 34 jaar geheel vrijwillig in voor de scoutinggroep.

Op 23 maart 1968, op de begane grond van het huidige restaurant Huize Duckenburg is Dukenburgs oudste scoutinggroep, `Karel de Stoute', begonnen. De groep startte met negen jongens. Eind 1968 telde de groep al honderd leden. Het was toen de enige scoutinggroep in Nijmegen die ook een meisjesafdeling had. In de winter van 1969/1970 verhuisde de groep naar de huidige locatie in de Weezenhof, het toenmalige magazijn van de SRV-man Faber. In haar hoogtijdagen (1978-19988) telde de groep 325 jeugdleden, vijfenveertig stafleden en tien bestuursleden. Op dit moment heeft de groep 151 leden en is ze één van de drie grootste scoutinggroepen in Nijmegen.

Mulder is in 1975 begonnen als vrijwilliger bij scoutinggroep Karel de Stoute. In de afgelopen 34 jaar heeft hij verschillende functies bekleed binnen scoutinggroep Karel de Stoute. Hij begon als welpenleider in de jaren zeventig. In de jaren tachtig werd hij stichtingsecretaris en groepsvoorzitter. Vanaf 1993 is hij, met enige onderbrekingen, voorzitter van de scoutinggroep Karel de Stoute. Door zijn enthousiasme voor de scouting en voorstander van een strak geordend scoutingspel speelt de groep zich geregeld in de kijker bij weekendkampen tijdens bijvoorbeeld patrouillewedstrijden. Daarnaast heeft Mulder zich door het volgen van vele cursussen zeer bekwaam gemaakt in het trainen en vormen van de leden van de scouting.

Op zaterdag 12 april om 16.00 uur reikt loco-burgemeester Lenie Scholten de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens de receptie ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van scoutinggroep Karel de Stoute aan de Westkanaaldijk, Weezenhof 93-11 in Nijmegen.