Stayokay Gorssel opent originele Noorse stuga's

15/04/2008 12:53

Stayokay

Amsterdam, 15 april, 2008 - Stayokay Gorssel opent deze week vier originele Noorse blokhutten. De moderne stuga's zijn gelegen op het terrein van Stayokay Gorssel en zijn ingericht volgens het nieuwe Stayokay interieur concept van ontwerper Edward van Vliet.

Modern comfort
De Noorse blokhutten bieden in totaal plaats aan 48 personen. Elke stuga heeft 2 kamers met 4 of 6 bedden en eigen sanitair. De stuga's zijn bijzonder geschikt voor kleine groepen en gezinnen en kunnen het hele jaar door gebruikt worden.

Stayokay Gorssel
Stayokay Gorssel is gehuisvest in het Noorse jachthuis 'De Kleine Haar'. Het hostel heeft een sfeervol restaurant, een terras in de grote tuin en een knusse zithoek bij de open haard. Gasten verblijven hier vorstelijk, want het stijlvolle jachthuis was vroeger koninklijk bezit. Naast de stuga's zijn er ook slaapkamers in het - eveneens in Scandinavische stijl gebouwde - bijgebouw. Stayokay Gorssel beschikt nu over 17 kamers met 92 tot 108 bedden (2x 4-persoons, 4x 6-persoons, 2x 8-persoons, 1x 12-persoons en 8x 4-tot 6-persoonsstuga's).

De omgeving
Het hostel is schitterend gelegen in de Achterhoek. Tussen de bossen en uiterwaarden van de IJssel wisselen Saksische hoeves, statige landhuizen en oude kastelen elkaar af. In dit gebied kun je wandelen, fietsen, skeeleren en mountainbiken. Ook de Gorsselse hei en de Hanzesteden Deventer en Zutphen, met hun monumentale panden, musea, cafés en winkeltjes zijn zeker een bezoek waard.

Stayokay - 30 hostels in Nederland
Stayokay is een keten van 30 hostels op de mooiste plekjes in Nederland. De hostels zijn gevestigd in bijzondere gebouwen en beschikken over een grote variëteit aan kamers. Of het nu gaat om een paar dagen weg met het gezin, vrienden, collega's of vereniging: de hostels van Stayokay staan garant voor een gezellig verblijf tegen aantrekkelijke tarieven. Overal vind je dezelfde gemoedelijke sfeer en de goede zorgen van de Stayokay medewerkers. En er is volop gelegenheid andere mensen te ontmoeten, op het sportveld, in de bar of tijdens het diner! Vanuit de hostels van Stayokay kun je alle kanten op: uitwaaien op het strand, actief de natuur verkennen of kunst en cultuur proeven in de stad.

Duurzaam toerisme
Stayokay heeft van oudsher respect voor mens, natuur en maatschappij hoog in het vaandel staan. Zo wordt er bij alle hostels Max Havelaar koffie geschonken en is Stayokay leverancier voor de Doe Een Wens Stichting. Bij de bedrijfsvoering spelen milieubesparende maatregelen een prominente rol. Sinds 1 januari 2008 voldoen alle 30 hostels van Stayokay aan het Europees Ecolabel, hét Europese keurmerk voor milieuvriendelijke diensten en non-food producten.

www.stayokay.com





http://www.stayokay.com/gorssel


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie (