Gemeente Oldenzaal


Oldenzaalse jeugd maakt eigen Stadsvisie

gepubliceerd op : 15-4-2008

De Stadsvisie is niet alleen onderwerp van gesprek bij volwassen inwoners van Oldenzaal. Leerlingen van het Twents Carmel College, locatie Lyceumstraat, hebben hun eigen kijk op de toekomst op papier gezet. Burgemeester F. Backhuijs zal aanstaande donderdag ongeveer 300 exemplaren in ontvangst nemen.

De gemeente Oldenzaal is momenteel bezig met het opstellen van de Stadsvisie. Het document beschrijft speerpunten en ontwikkelingen op economisch, bestuurlijk, fysiek en sociaal gebied, die tot 2025 kunnen plaatsvinden. Vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen en inwoners van Oldenzaal hebben de afgelopen weken aan de hand van een `Proatstuk' gediscussieerd over de wijze hoe Oldenzaal hier in hun ogen het beste op moet inspelen. De Stadsvisie wordt uiteindelijk door de gemeenteraad vastgesteld.

Ongeveer 300 leerlingen van de onderbouw van het Twents Carmel College hebben op initiatief van de schoolleiding een eigen toekomstvisie geschreven. Daarin zijn ze ook ingegaan op enkele thema's uit het `proatstuk', zoals Jeugd, Vergrijzing en Toerisme. Een greep uit de toekomstbespiegelingen: veel kinderen willen een discotheek, wolkenkrabbers zijn niet gewenst en uitbreiding van sportvoorzieningen staat hoog op de verlanglijst.

Burgemeester Backhuijs ontvangt donderdag een groep van ongeveer 12 leerlingen in het stadhuis. De leerlingen overhandigen hem in totaal ongeveer 300 jeugdige visies op `Oldenzaal 2025'.