Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 15/4

TILBURG, 15 april 2008

Arrestatie na vernieling aan auto

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur op de Dolomietenlaan een 44-jarige Tilburger aangehouden die een baksteen op het dak van de auto van zijn 36-jarige ex-vriendin had gegooid. Ook had hij volgens haar gedreigd dat hij de auto in brand zou steken als zij de politie zou bellen. Er is schade aan de auto ontstaan. De verdachte verklaarde dat hij samen met zijn toenmalige vriendin de auto had gekocht en op haar naam had gezet. Na het verbreken van de relatie hadden zij afgesproken dat hij de auto regelmatig zou mogen gebruiken. Aan deze afspraak houdt zij zich niet. Uit boosheid had hij de vernieling gepleegd, hij ontkende echter haar bedreigd zou hebben.

Verdachte ingesloten na beledigen agenten

TILBURG: Agenten hebben maandagavond omstreeks 23.30 uur op de Heuvel een 45-jarige Rotterdammer aangehouden ter zake belediging. De politiemensen waren ter plaatse gegaan na een melding dat er bij een horecagelegenheid een man zat die niet weg wilde en zijn eigen drinken had meegenomen. De verdachte begon de agenten direct grof te beledigen. Hij werd overgebracht naar de Ringbaan Zuid waar hij zich zeer recalcitrant gedroeg. Dezelfde man werd de nacht van zondag op maandag ook al in de binnenstad aangehouden toen ter zake fietsendiefstal. De verdachte werd ingesloten.

Agressieve vrouw in trein aangehouden

TILBURG: De politie heeft maandagavond op het station CS aan de Spoorlaan, in een treinstel, een 26-jarige Tilburgse aangehouden, die verdacht wordt van het mishandelen van een 39-jarige NS-conducteur.

Het slachtoffer verklaarde dat hij werkzaam was in de trein van Breda naar 's-Hertogenbosch. Ter hoogte van Tilburg West wilde hij het treinkaartje van een naar later bleek 26-jarige Tilburgse controleren die in de 1e klasse zat. Zij zei dat ze geen vervoersbewijs had, verder weigerde ze zich te legitimeren. Tijdens het uitschrijven van het uitstel van betaling gaf de vrouw de conducteur met gebalde vuist tegen zijn kaak aan. De NS-medewerker duwde de agressieve reiziger van zich af waarna zij weer op hem af kwam. Hij slaagde erin haar onder controle te krijgen en de veiligheidscentrale te bellen. De vrouw werd vervolgens door de Tilburgse politie uit de trein gehaald.

Tilburger aangehouden na bedreiging

TILBURG: Een 47-jarige veelpleger is maandagavond door de politie aangehouden op de Gasthuisring nadat hij personeel van Traverse had bedreigd. De verdachte was agressief ook naar mede cliënten en dronken. Nadat hij buiten gezet was, riep de veelpleger dat hij een pistool ging halen om het personeel neer te schieten. Hij is door de politie aangehouden. Een hulpofficier van justitie heeft de man in verzekering gesteld. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, mede omdat er na een eerdere zaak tegen hem bepaalde schorsende voorwaarden werden opgelegd.

Twee arrestaties na bedreigingen

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag op het Verdiplein twee Tilburgers (37 en 40 jaar) aangehouden die zich dreigend naar andere passanten hadden opgesteld. Een van de mannen had een glazen fles kapot geslagen tegen een muur en daarmee gedreigd naar een 39-jarige Tilburger. Zijn maat schopte ondertussen het slachtoffer tegen diens rechterbeen. Ook een 68-jarige Tilburgse en een 42-jarige plaatsgenoot voelden zich door het duo bedreigd en deden aangifte. Beide mannen, die onder invloed waren van alcohol, zijn in verzekering gesteld. Wat het motief is geweest voor de dreigementen van de mannen is volstrek onduidelijk.

Politie houdt verkeerscontrole in Goirle

GOIRLE: De politie heeft vanmorgen op de Tilburgseweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden drie automobilisten bekeurd die geen autogordels droegen. Ook gingen vijf bestuurders op de bon omdat ze het rijbewijs of hun bromfietscertificaat niet konden tonen. Er werd één keer proces-verbaal opgemaakt tegen een persoon die met een onverzekerde snorfiets reed.

Auteur: Willem van Hooijdonk