Persberichten Lekstroom, 12.57 uur

Utrecht, 15-04-2008

Diefstal uit winkel

IJSSELSTEIN- De politie kreeg op maandag 14 april omstreeks 10.35 uur een melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de Praagsingel. Toen de agenten aan kwamen bleek dat het winkelpersoneel een 72 jarige dievegge uit IJsselstein had aangehouden. Uit videobeelden bleek dat de vrouw bewust goederen in haar tas had gestopt en naar de uitgang ging. Zij is meegenomen naar het bureau en tegen haar is een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding heler

NIEUWEGEIN- De politie heeft maandag rond 11.10 uur een jongen aangehouden voor heling. Agenten zagen de verdachte, een 15-jarige jongeman woonachtig in Nieuwegein, met een herenfiets van het merk Gazelle aan de hand lopen. De agenten vonden het verdacht dat het framenummer slecht zichbaar was en trokken de fiets na. Hieruit bleek dat de fiets als gestolen stond opgegeven. De jongen verklaarde de fiets niet zelf te hebben gestolen en kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Verkeersongeval

IJSSELSTEIN- Maandag 14 april omstreeks 14.50 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Televisiebaan. Een 54-jarige automobiliste uit IJsselstein wilde op de T-splitsing van de Televisiebaan links afslaan in de richting van de Nedereindeplas. Hierbij zag zij een 56-jarige fietster uit Nieuwegein over het hoofd, wat leidde tot een botsing. Het slachtoffer had letsel aan haar gezicht werd ter plaatsen onderzocht door ambulancepersoneel.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN- Het verkeershandhavingsteam heeft maandagochtend van 09.00 uur tot 11.30 uur een radarcontrole gehouden aan de Wierselaan. In totaal werden 310 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 42 bestuurders reden te hard en kunnen een bekeuring in de brievenbus verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 57 kilometer per uur waar slechts 30 is toegestaan.

Gewapende overval

NIEUWEGEIN- De politie kreeg op maandag 14 april rond 12.35 uur de melding van een overval op een horecagelegenheid aan de Passage in Nieuwegein. Volgens getuigen zijn twee mannen op een zilverkleurige brommer tot aan de ingang gereden. Een verdachte ging naar binnen en dreigde meteen met een vuurwapen. Tevens werd door hem enkele malen geschoten. De verdachte verliet het pand met een kassalade, sprong weer op de scooter, waarna zij ervandoor gingen.

De politie stelt een onderzoek in naar de overval en vraagt u om informatie. Heeft u iets gezien, of herkent u de daders bel dan naar de politie op 0900-8844. U kunt ook anoniem tips doorgeven via het meld misdaad anoniem nummer 0800-7000