Persberichten Rijn & Venen, 13.04 uur

Utrecht, 15-04-2008

Verkeersongeval

BREUKELEN- Maandagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee bestuurders van scooters waren betrokken. Omstreeks 12.00 uur zijn twee scooterrijders tegen elkaar aangereden. Het ongeval vond plaats op de Kanaaldijk Oost tussen Heycop en de Gerrit van Doornikstraat. Een 17-jarige scooterrijder uit Breukelen wilde de stilstaande 16- jarige Abcoudernaar passeren, maar tijdens zijn manoeuvre raakte de scooters elkaar. De Aboudenaar werd hierdoor in de berm geslingerd en liep hierbij breuken aan zijn been op. Ook de scooterbestuurder uit Breukelen kwam ten val en heeft vooral schaafplekken. De ambulance bracht de 16-jarige abcoudenaar naar het UMC te Utrecht. De politie zal een onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval.

Winkeldief gepakt

WOERDEN- De politie heeft op maandag 14 april omstreeks 17.00 uur een winkeldief aangehouden. Een 41-jarige man uit Woerden liep tegen de lamp toen hij proletarisch aan het winkelen was in een winkel aan de Molenvlietbrink. Nadat hij een aantal artikelen had afgerekend liep hij richting de uitgang. Bij het verlaten van de winkel reageerde het alarm op de niet afgerekende boodschappen. Het winkelpersoneel hield de man aan en schakelde de politie in. Agenten hebben de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK- De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N201. Tussen 15.30 uur en 17.30 uur werden 1714 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 144 overtreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

Verdachten mishandeling aangehouden

MAARSSEN- De politie heeft maandagmiddag 14 april drie jongens aangehouden voor het mishandelen van een 22-jarige man op 10 februari jl.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari liep de 22-jarige man met twee vrienden over de Kaatsbaan. Zij liepen een groep van ongeveer 20 jongeren tegemoet. Plotseling keerde de groep zich richting de man en vielen hem aan. De Maarssenaar liep bij deze mishandeling gehoorletsel op. De politie heeft na onderzoek, waarbij onder andere gebruik is gemaakt van camerabeelden, drie jongens in de leeftijd van 17 en 19 jaar oud uit Maarssen aangehouden. Alle drie zijn in verzekering gesteld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Brand in hennepkweekerij

BREUKELEN- De politie kreeg in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 april een melding van een brand bij een bouwbedrijf aan de Poeldijk. Tijdens de bluswerkzaamheden omstreeks 04.10 uur troffen brandweermannen een hennepkwekerij aan, wat mogelijk de oorzaak van de brand is. Ook bleek dat er diefstal van stroom te hebben plaats gevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en de eigenaar van de hennepkweekerij.