Politie Zuid-Holland-Zuid

15/04 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 15-04-2008

HARDDRUGS EN HENNEPPLANTAGE
SLIEDRECHT Politieagenten hebben in een woning aan het Doctor Langeveldplein een hennepplantage en 248 gram cocaïne aangetroffen. Dit gebeurde op maandagmorgen 14 april 2008 na een tip. De eigenaar, een 51-jarige man uit Sliedrecht, werd aangehouden. Agenten troffen in de kelder een in werking zijnde hennepplantage met 100 plantjes aan. De cocaïne en plantjes met toebehoren zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op maandagavond 14 april 2008 omstreeks 18.50 uur vond op de Stationstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De 19-jarige fietser uit Giessenburg reed vanaf het trottoir ineens de weg op. Daar reed een 34-jarige vrouw uit Giessenburg met haar personenauto. De vrouw haalde op dat moment stilstaande autos in die voor de gesloten spoorbomen stonden te wachten. Ze zag de fietser niet aankomen en een botsing volgde. De 19-jarige man uit Giessenburg werd met een gebroken sleutelbeen en kneuzingen per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

ONDER INVLOED
SLIEDRECHT Een 29-jarige man uit Breda is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed van vermoedelijk drugs. Dit gebeurde op maandagavond 14 april 2008 omstreeks 20.00 uur op de Rijksweg A15. Ambulancebroeders zagen de man op de Rijksweg A17 bij Standerdbuiten rijden. Hij gebruikte de gehele rijbaan en slingerde. Ze bleven met de blauwe zwaailamp aan achter de man rijden om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. Ondertussen werd de politie geïnformeerd. De rit ging vervolgens over de Moerdijkbrug over de A16 richting Ridderkerk en vervolgens over de A15. Terhoogte van Sliedrecht botste de man met zijn auto tegen de vangrail en kwam tot stilstand. Hij werd vervolgens aangehouden. Er werd een bloedproef van hem genomen door een GGD arts. Onderzoek moet uitwijzen welke stof hij heeft gebruikt en hoeveel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden. De politiek maakt proces-verbaal op.