Politie Zuid-Holland-Zuid

15/04 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 15-04-2008

PUIN STORTEN
ZWIJNDRECHT Een 38-jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten bekeurd omdat hij puin in het gemeenteplantsoen stortte. Dit gebeurde op maandagmorgen 14 april 2008 omstreeks 10.30 uur in de Tollensstraat. Getuigen zagen dat de man een aantal kruiwagens puin in het plantsoen achterliet. Hij kon niet met de bus bij zijn woning komen en daarom had hij het puin 500 meter verderop in het plantsoen gestort. Hij verklaarde dat hij het puin later met een bus wilde afvoeren. Hij kreeg een bekeuring en werd gesommeerd om het puin op te ruimen.

DRUGS
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs. Dit gebeurde op maandagmiddag 14 april 2008 in de Colijnstraat. Een politieagent zag dat de verdachte en sprak hem aan omdat hij mogelijk aan het dealen was. Hij bleek een bolletje cocaïne in zijn mond te hebben gestopt. Hij zette het vervolgens op een lopen. Na een zoekactie werd hij later in zijn woning aangehouden. Tijdens de doorzoeking van de woning werden de harddrugs en een geldbedrag gevonden en in beslag genomen. Een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht die in de woning aan de Colijnstraat verbleef werd eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

RIJBEWIJS KWIJT
ZWIJNDRECHT Een 38-jarige man uit Rotterdam is zijn rijbewijs kwijtgeraakt in verband met overschrijding van de maximumsnelheid. Dit gebeurde op maandagmiddag 14 april 2008 omstreeks 14.00 uur op de Rijksweg A16. De man reed met zijn personenauto met een snelheid van 150 km/uur waar op dat gedeelte van de Rijksweg A16 100 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

HELING
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens heling van een gestolen fiets. Dit gebeurde op maandagmiddag 14 april 2008 omstreeks 15.20 uur op de Galileilaan. Politieagenten zagen dat de jongen in het bezit was van een fiets waar geen origineel slot op zat. Na controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De jongen had de fiets gekocht van een onbekende man. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK WONING
HENDRIK IDO AMBACHT Op maandagmiddag 14 april 2008 is tussen 14.00 en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Reeweg. Toen de bewoner thuis kwam bleek dat de voordeur aan de binnenzijde was afgesloten en hij niet binnen kon komen. Bleek dat er was ingebroken door het openbreken van een keukenraam. Samen met de politie is hij de woning binnen gegaan. Er werd geen inbreker aangetroffen. Gestolen zijn een aantal antieke sieraden en geld. De Unit Forensische Opsporing verricht een technisch sporenonderzoek.

VERNIELING BOOMPJES
DORDRECHT Drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling van boompjes. Dit gebeurde op maandagmiddag 14 april 2008 omstreeks 17.30 uur in de Leeuwstraat. De jongens schopten tegen de pas geplante jonge boompjes en gooiden houten paaltjes die bij de boompjes staan ter ondersteuning in de sloot. Na verhoor zijn de jongens heengezonden. Overleg met de officier van justitie moet uitwijzen welke straf ze krijgen.

BEDREIGING MET VUURWAPEN
DORDRECHT Een 46-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij gedreigd had met mogelijk een vuurwapen. Dit gebeurde op maandagavond 14 april 2008 omstreeks 19.30 uur op de Singel. De man bedreigde drie meisjes uit Dordrecht die in een personenauto stonden te wachten voor het verkeerslicht met mogelijk een vuurwapen. Eén van de meisjes belde direct de politie en gaf een goed signalement. Politieagenten troffen na een zoekactie de verdachte aan op de Sint Jorisbrug en hielden hem aan. Hij had op dat moment geen vuurwapen bij zich. Bij onderzoek in zijn woning werd een nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De man is ingesloten. Het is niet duidelijk waarom de man de meisjes bedreigde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BOTSING TREINWAGONS
ZWIJNDRECHT Tijdens het rangeren van treinwagons zijn op het rangeerterrein Kijfhoek twee wagons op elkaar gebotst. Dit gebeurde op maandagavond 14 april 2008 omstreeks 21.00 uur. Toen twee geladen wagons van de rangeerhelling afrolde kwamen deze in botsing met een lege ketelwagon die daar niet hoorde te staan. Deze wagon is bestemd voor het vervoer van giftige stoffen en was nog niet gereinigd. Er werd daarom alarm geslagen. De brandweer inspecteerde de zaak en trof geen lekkage of andere vervelende zaken aan. Er was daarom ook geen gevaar voor de omgeving. Twee wagons zijn door de botsing ontspoord. Het rangeerverkeer is gedurende het weer op de rails zetten van de wagons gestremd geweest. De gewone sporen voor het doorgaande treinverkeer zijn niet gestremd geweest.