Politie Zuid-Holland-Zuid

15/04 Hoeksche Waard

Dordrecht, 15-04-2008

25 NIEUWE FIETSEN GESTOLEN
PUTTERSHOEK Bij een inbraak in een fietsenzaak aan de Laning zijn 25 nieuwe fietsen gestolen. De inbraak vond plaats tussen zaterdagavond 12 april en maandagmorgen 14 april 2008. Toen de eigenaar omstreeks 07.45 uur bij zijn winkel kwam zag hij dat er braakschade was aan de zij- en achterdeur. Ook was er een ruit uit een roldeur gehaald. Bleek dat er uit de zaak 25 fietsen waren verdwenen. De unit Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
HEINENOORD Een 18-jarige fietsendief uit Rotterdam is met behulp van attente bewoners aangehouden. Dit gebeurde op maandagmiddag 14 april 2008 omstreeks 15.00 uur in de Irenestraat. Getuigen zagen dat er in de Irenestraat een fiets werd gestolen door twee mannen. Buurtbewoners gingen achter de mannen aan en waarschuwde de politie. De 18-jarige verdachte fietste naar de fietstunnel richting Barendrecht en gooide tijdens de achtervolging een fiets voor de auto van een hem achtervolgende buurtbewoner. De tweede man is vermoedelijk via de tunnel ontkomen. De 18-jarige werd door de achtervolgende buurtbewoners zo bang dat hij omdraaide en een weiland in rende. Daar werd hij door politieagenten aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de tweede verdachte.

FIETSERTJE AANGEREDEN
OUD-BEIJERLAND Een 6-jarige jongen uit Oud-Beijerland is aangereden door een personenauto. Dit gebeurde op maandagavond 14 april 2008 omstreeks 18.05 op de Rembrandtstraat. De jongen kwam op zijn fietsje de brandgang uitrijden en reed zonder te kijken de weg op. Daar reed een personenauto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Goudswaard. Het zicht van de vrouw werd ontnomen door een geparkeerd busje en zij kon de jongen niet meer ontwijken. De jongen werd met schaafwonden en voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

INBREKER OVERLOPEN
OUD-BEIJERLAND Op dinsdagochtend 15 april 2008 omstreeks 03.30 uur hoorde een bewoner van de Asterstraat iemand beneden in de woonkamer lopen. Hij ging zijn bed uit en ging naar beneden. Daar zag hij nog net dat er iemand hard wegliep. Bleek dat men was binnengekomen door het slot van de voordeur vermoedelijk open te hengelen. Gestolen zijn een laptop, twee mobiele telefoons, een digitale fotocamera en twee portemonnees. De politie heeft nog in de omgeving gezocht naar de inbreker, maar deze werd niet aangetroffen.