Travel Unie International Nederland N.V.

DOOP ARKEFLY BOEING 737-800

Rijswijk, dinsdag 15 april 2008 12.00 uur â Vanochtend heeft luchtvaartmaatschappij ArkeFly haar Boeing 737-800 PH-TFA op Enschede Airport Twente âFerdinand Fransenâ gedoopt. De heer Fransen is degene die het reismerk Arke in de tweede helft van de vorige eeuw groot heeft gemaakt. TUI Nederland, waaronder reismerk Arke en luchtvaartmaatschappij ArkeFly vallen, eert de heer Fransen op deze wijze voor alles wat hij voor het merk Arke heeft betekend. Tijdens de feestelijke ceremonie vanochtend onthulde de heer Fransen zijn naam op het toestel. Steven van der Heijden â voorzitter van de Raad van Bestuur van TUI Nederland â en de heer Fransen spraken de ruim honderd genodigden toe.

Ceremoniële doop
Tijdens de ceremonie vanochtend onthulde de heer Fransen zijn naam op het vliegtuig door een doopdoek te verwijderen; hierna volgde de officiële doop waarbij de naam op het toestel besprenkeld werd met champagne. Steven van der Heijden en Ferdinand Fransen spraken de genodigden toe. Tevens werd aan de heer Fransen en zijn echtgenote Kirsten een cheque overhandigd, waarmee de heer en mevrouw Fransen levenslang gratis gebruik mogen maken van vluchten van ArkeFly.

Prominente aanwezigen
De doopceremonie werd bijgewoond door vele relaties van TUI Nederland en de familie Fransen, waaronder Leo van Wijk, voormalig president-directeur van KLM en nu tweede man van âs werelds grootste luchtvaartmaatschappij Air France / KLM. Daarnaast gaven luchtvaartpioniers Martin Schröder van Martinair en Peter Legro van Transavia acte de présence, evenals Erik Jan Nederkoorn, ex-topman van Fokker en Arke. De burgemeester van Enschede, Peter den Oudsten, was aanwezig evenals Joop Munsterman, topman van Wegener en voorzitter van FC Twente. De heer Munsterman vertegenwoordigde de eredivisie voetbalclub waarvan Arke sinds drie jaar hoofd- en shirtsponsor is.

Ferdinand Fransen en Arke
Ferdinand Fransen heeft het reismerk Arke in de tweede helft van de vorige eeuw groot gemaakt. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag eerder dit jaar, de rol die hij in het verleden heeft gespeeld en de betekenis die hij nog altijd heeft voor TUI Nederland, eert TUI Nederland hem door één van haar vliegtuigen zijn naam te geven. Arke is vandaag de dag één van de grote reismerken van Nederland met een naamsbekendheid in Nederland van liefst 97%. Naast touroperator is Arke naamgever van de 140 eigen reisbureaus, de luchtvaartmaatschappij ArkeFly en de site Arke.nl.

Ontheffing voor gebruik Enschede Airport Twente Enschede Airport Twente is recentelijk gesloten. Echter, met enthousiaste ondersteuning door de luchtvaart- en luchtmachtautoriteiten in Nederland en Enschede Airport Twente zelf, is het gelukt om het vliegveld voor deze speciale doopceremonie bij hoge uitzondering te heropenen. Een exemplaar van de Staatscourant waarin dit besluit is gepubliceerd werd door de heer Van der Heijden aan de heer Fransen tijdens de ceremonie overhandigd.