Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 15-04

BREDA, 15 april 2008

Gewapende man overvalt winkel aan de Doelen

BREDA: Een gewapende man heeft dinsdagmorgen kort na 08.30 uur een winkel aan de Doelen overvallen. De man, die vermoedelijk maandagnacht heeft ingebroken om vervolgens te wachten op de komst van het personeel, bedreigde een vrouwelijk personeelslid met een vuurwapen. Onder bedreiging opende de vrouw de kluis, waarna de overvaller er met een geldbedrag lopend vandoor ging. Een personeelslid ging met een omstander nog achter de overvaller aan, maar zonder resultaat. Ook diverse politie-eenheden hebben nog naar de man gezocht. Ten tijde van de overval waren drie medewerkers in het winkelpand aanwezig. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en een buurtonderzoek verricht. Forensisch rechercheurs voerden in het pand en omgeving een sporenonderzoek uit.

Winkeldieven in de kraag gepakt

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag kort voor 18.00 uur een 48-jarige inwoner van Breda aangehouden. Dat gebeurde bij een supermarkt aan de Cypresstraat. De man probeerde diverse boodschappen (waarde: 26 euro) mee te nemen zonder te betalen. De Bredanaar is op het bureau verhoord en met een dagvaarding heengezonden.

BREDA: Een 22-jarige inwoner van Raamsdonksveer is dinsdagavond tegen 18.30 uur aangehouden bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort. Een beveiliger zag hoe de man probeerde een USB-stick van 14 euro te stelen. Bij de kassa's liep hij tegen de lamp. De verdachte bleek bovendien nog een winkelverbod te hebben wegens een eerder gepleegde winkeldiefstal in de elektronicawinkel. Na verhoor kreeg de man een dagvaarding en kon hij vertrekken.

Rucphenaar aangehouden wegens huiselijk geweld

RUCPHEN: De politie heeft dinsdagavond kort voor 24.00 uur een 46-jarige inwoner van Rucphen aangehouden wegens huiselijk geweld. Agenten reageerden op een melding dat er ruzie was in de woning van het gezin en dat de man des huizes door het lint ging. De man zou zijn vrouw en twee minderjarige kinderen hebben geslagen. Hij is meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

BREDA: Agenten van het team Breda-Centrum hebben maandagmiddag een verkeerscontrole op de Belcrumweg gehouden. Er werden 61 bestuurders bekeurd. Ook werd een ongewenste vreemdeling aangehouden die werd overgedragen aan de vreemdelingendienst. Een andere man had nog twee vonnissen van totaal ruim 600 euro openstaan en mocht op het bureau direct afrekenen. De 61 bekeuringen werden uitgeschreven voor te hard rijden (39 x), geen gordel dragen (16x), niet handsfree bellen (3x), valse naam opgeven (1x), niet kunnen tonen rijbewijs (1x) en niet in bezit van rijbewijs zijn (1x).

Auteur: Andre van den Hul