Politie Midden- en West Brabant

Vuurwapens aangetroffen en twee arrestaties in Dussen en Drunen

DUSSEN, 15 april 2008

Appartementencomplex tijdelijk ontruimd in Drunen
Vuurwapens aangetroffen en twee arrestaties in Dussen en Drunen

DUSSEN / DRUNEN: Tijdens een rechercheactie is vanmorgen op twee adressen in Dussen en Drunen een vuurwapen aangetroffen. De twee bewoners werden gearresteerd. Het appartementencomplex in Drunen werd tijdelijk uit voorzorg ontruimd na de vondst van een voorwerp dat leek op een explosief. Nadat was gebleken dat dit niet het geval was, mochten de bewoners terugkeren naar hun woningen

De politie heeft vanmorgen tijdens een doorzoeking in een woning in Dussen een vuurwapen aangetroffen. De 27-jarige bewoner werd gearresteerd.

In het kader van hetzelfde rechercheonderzoek werd vanmorgen ook op een adres aan het Finlandplantsoen in Drunen een onderzoek ingesteld. Hierbij werd de rechtercommissaris ter plaatse gevraagd. Ook op dat adres werd een vuurwapen aangetroffen. De 26-jarige bewoner werd gearresteerd. Het bedoelde appartementencomplex in Drunen werd vanmorgen tijdelijk uit voorzorg ontruimd, omdat er mogelijk een explosief was aangetroffen in de woning van de verdachte. Dit bleek bij nader onderzoek echter niet het geval te zijn.

De politie MW-Brabant riep de hulp in van de regio Brabant Noord nadat uit rechercheonderzoek informatie over mogelijk vuurwapenbezit naar voren was gekomen. Tijdens de doorzoekingen van vanmorgen zijn ook enkele tientallen grammen vermoedelijk harddrugs en een paar lawinepijlen aangetroffen en inbeslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Auteur: Willem van Hooijdonk