De Nederlandse Operette Een nieuw operettegezelschap voor Nederland

15/04/2008 13:47

Jaques Senf Theaterpartners BV

Persbericht
15 april 2008

De Nederlandse Operette

Een nieuw operettegezelschap voor Nederland.

Het Nederlands Operette Theater (NOT) en De Nieuwe Nederlandse Operette (DNNO) gaan samen verder in De Nederlandse Operette

Na enkele magere jaren die volgden op het verdwijnen van de Hoofdstad Operette, baarden in 2007 twee nieuwe operettegezelschappen, het Nederlands Operette Theater en De Nieuwe Nederlandse Operette -met twee aansprekende producties- opzien.

Met steun van de Nederlandse theaters hebben beide initiatieven besloten om hun krachten voor de toekomst te bundelen: De Nederlandse Operette. Hiermee ontstaat de mogelijkheid dat Nederland na lange afwezigheid een eigen volwaardig operettegezelschap krijgt. Voor de komende 4 jaren heeft het gezelschap De Nederlandse Operette ondersteuning aangevraagd bij het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten.

In de artistieke plannen van De Nederlandse Operette wordt gekozen voor een combinatie van traditie en vernieuwing. Aan de ene kant zullen de grote operettes uit het grote operettetijdperk worden gepresenteerd; aan de andere kant zal het gezelschap laten zien dat operette eveneens en altijd een experimentele en avant-gardistische kunstvorm is geweest. De artistieke leiding van het gezelschap komt in handen van Eddy Habbema en Muriël van Dinteren.

In haar eerste seizoen (2009-2010) zal De Nederlandse Operette een grote en een kleinere productie presenteren: Die Lustige Witwe (Franz Lehàr) met o.a. Peter Bording, Maaike Widdershoven en Renate Arends in regie van Eddy Habbema en een kleinere operette uit de vroege jaren van de 20e eeuw in de VS, van Victor Herbert of Sigmund Romberg.

Tijdens het Operette-symposium "The Return of Operetta" op 17 april a.s. in het Nederlands Theaterinstituut zal de artistieke leiding van De Nederlandse Operette aanwezig zijn om haar plannen toe te lichten.

De complete tekst van de subsidieaanvraag is te lezen via www.operettefan.nl.