CDA afdeling Gelderland


Kick-off bijeenkomst IkStartSmart(c) Gelderland groot succes
---

Gelderland als eerste provinciebreed van start met project voor starters

ARNHEM â In een bomvolle zaal in Hotel- en Congrescentrum Papendal hebben initiatiefnemer CDA-Statenlid J. Hutten en projectleider van IkStartSmart© Gelderland, Lambêr van Nispen, dinsdag jl. het startschot gegeven voor het prestigieuze project IkStartSmart(c). Sprekers waren onder andere gedeputeerde Van Haaren, wethouder Van Dijk uit Doetinchem en oud-profbokser Arnold Vanderlyde.

IkStartSmart© Gelderland biedt startende ondernemers training, advies en een persoonlijke coach. Het project is een vervolg op het succesvolle project Start Smart, dat in Arnhem/Nijmegen/Achterhoek en Salland starters heeft ondersteund. Wegens het succesvolle verloop van Start Smart heeft de provincie Gelderland het initiatief genomen tot een provinciebreed opgezet project voor ruim 1.400 (potentiële) ondernemers. Hiervoor heeft de provincie ruim 2,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. De deelnemende gemeenten zorgen voor de rest van de financiering. De Gelderse Kamers van Koophandel voeren het project uit.

In totaal zijn meer dan 150 mensen die plannen hebben om een eigen bedrijf te beginnen of die niet langer dan 5 jaar een eigen bedrijf hebben, op de bijeenkomst afgekomen. Arnold Vanderlyde sprak over 'Fighting for Succes' en enthousiasmeerde het publiek met zijn verhaal over sport en ondernemen.

Gedeputeerde M. van Haaren van de Provincie Gelderland sprak haar complimenten uit voor het oog dat de Staten hebben laten zien voor de stimulering van de economie in Gelderland. De Provinciale Staten hebben namelijk een initiërende rol gehad in het succes van de voorgaande projecten. 'Ik ben er trots op dat Gelderland als eerste in Nederland provinciebreed zo'n ambitieus project voor starters ondersteunt. Ik roep dan ook alle Gelderse gemeenten op om zich aan te melden en mee te doen aan dit project!'. Jan Hutten sprak de wens uit dat bij een ondernemersreünie over vijf jaar alle aanwezigen in de zaal een succesvolle onderneming zouden hebben en niet in de tussentijd zijn afgehaakt. 'Het CDA-initiatiefvoorstel zal de komende jaren 1400 startende ondernemers en daarmee gezinnen ondersteunen. Dat past uitstekend bij onze partij die de economie hoog in het vaandel heeft staan'.

Van de 56 gemeenten in de provincie, hebben nu al 26 aangegeven het project IkStartSmart(c) te ondersteunen. De provincie en de Kamers van Koophandel verwachten dat meerdere gemeenten zich aan zullen melden zodat het project daadwerkelijk overal van start kan gaan.

Info bij:
J. Hutten, Statenlid
j.hutten@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 15-4-2008