Partij van de Arbeid

Vertrek Edith Mastenbroek

15-04-2008 12:55

Edith Mastenbroek, sinds 2004 lid van het Europees Parlement voor de PvdA, heeft vanwege medische redenen besloten haar zetel op te geven. De PvdA en haar collegas in Brussel danken Edith voor het enthousiasme waarmee ze de afgelopen jaren in het Parlement heeft gewerkt en hopen van harte dat zij snel weer volledig hersteld zal zijn.

De PvdA en de PvdA-delegatie in de PES-fractie van het Europees Parlement hebben er begrip voor dat Edith Mastenbroek vanwege haar gezondheid deze moeilijke beslissing heeft moeten nemen, hoe graag zij zelf ook het aan haar verstrekte mandaat tot het einde had willen vervullen.

Jan Cremers zal de open gevallen plaats in de PvdA-eurodelegatie te Brussel en Straatsburg innemen. Cremers (1952) is een expert op het gebied van arbeidsvraagstukken. Hij werd eind jaren tachtig gekozen tot Europees vakbondsbestuurder en werkte mee aan de totstandkoming van Europese sociale wetgeving, op het gebied van het vrije verkeer van werknemers en van de Europese medezeggenschap voor werknemers.

In 2000 werd hij directeur van het GBIO, de organisatie die de scholing van ondernemingsraden in heel Nederland verzorgt. Tegenwoordig is hij gastonderzoeker bij het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) binnen de Universiteit van Amsterdam en senioronderzoeker bij het Nederlandse adviesbureau en coachingsinstituut GITP.