Gemeente Enschede

Nieuwe exposities in Galerie Werkplein Enschede

Recycling tassen en `allround' schilderijen

In Werkplein Enschede is vanaf heden een expositie van recycling tassen van Willianne van Hemert en diverse abstracte schilderijen van Marian Klein Gebbinck te bewonderen. Werkplein Enschede is naast het centrum voor werk en opleiding ook het centrum voor talent en creativiteit.

Werkplein Enschede, is de plek waar u bijzondere kunsten kunt bewonderen. Op dit moment hangen er weer nieuwe kunstwerken. Werkzoekenden krijgen evenals de nieuwe exposanten de kans om te laten zien wat ze kunnen en zodoende hun naamsbekendheid te vergroten.

Unieke recycling tassen van Willianne van Hemert De recylcing tassen zijn gemaakt van oude kleding en handgemaakt. Hierdoor is iedere tas uniek. De tassen zijn oorspronkelijk bedacht als "boekenkaft" voor het boek "bouwen aan een nieuwe werkelijkheid" van Nirvi Mes. Dit project is in november afgelopen. Omdat het maken van de tassen erg leuk is, worden er nog steeds nieuwe gemaakt.

Expositie schilderijen Marian Klein Gebbinck - Grenzeloze ambitie De 'allround' schilderstijl van Marian geeft haar de mogelijkheid om veel verschillende onderwerpen te schilderen, in een impressionistische stijl of in een meer klassieke gedetailleerde stijl. Haar bewondering gaat vooral uit naar de 'Haagse School' en de 'Romantische School', onmiskenbaar komt dit in haar werk tot uiting. Marian heeft de bijzondere gave, om in haar schilderijen een bepaalde sfeer te creëren. Realistisch, stilleven, landschappen, zeegezichten en portretten. Maar ook impressionistisch, bloemenvelden en andere bloemcomposities. Uit haar collectie van 240 schilderijen heeft ze 10 abstracte werken gekozen. In mei komt er nog een 4- luik van 680 cm aan de balustrade in het Werkplein. Kom het bewonderen in het Werkplein.

Werkplein Enschede
Werkplein Enschede is de plek waar alle diensten op het gebied van werk en inkomen bij elkaar komen. De kracht van het Werkplein is de bundeling van expertise tussen CWI, UWV, de gemeenten Enschede en Haaksbergen en andere partijen op het gebied van werk. Samen werken zij aan één gestroomlijnde dienstverlening voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Daarnaast is Werkplein Enschede voortdurend op zoek naar manieren om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zo organiseert het Werkplein verspreidt over het jaar verschillende activiteiten zoals banenmarkten en vacaturecafés. Het initiatief Galerie Werkplein is hier ook een voorbeeld van.

15 april 2008