UMC Utrecht


Zoekmachine voor UMC Utrecht-onderzoek

Op zoek naar onderzoek in het UMC Utrecht? Dankzij een nieuwe zoekmachine op de website van het UMC Utrecht is het vanaf nu eenvoudig kennis te maken met onderzoekers en hun onderzoek binnen het UMC Utrecht.

De nieuwe zoekmachine maakt het mogelijk informatie te vinden over alle onderzoekers van het UMC Utrecht en de onderzoeken die zij hebben gedaan. Op deze manier wil het UMC Utrecht zich op onderzoeksgebied online profileren en onderzoekers en onderzoek zichtbaar maken.

De zoekmachine maakt gebruik van de bestaande database `Metis' en is eenvoudig in gebruik. Zoeken gebeurt op naam of keyword. Het zoekresultaat toont drie soorten informatie: informatie over de onderzoeker, informatie over zijn onderzoek en een overzicht van zijn publicaties.

Daarnaast kunnen bezoekers ook een persoonlijke pagina raadplegen waarop een foto van de betreffende onderzoeker en zijn bezigheden staan.
"De beste manier van profileren is via personen", stelt dr. Mariëtte Oosterwegel, (mede)verantwoordelijke voor de nieuwe zoekmachine. De zoekmachine laat alleen resultaten zien van onderzoekers die bij het UMC Utrecht werken. Onderzoekers die langer dan een halfjaar niet meer aan het UMC Utrecht zijn verbonden, komen niet meer in de zoekresultaten naar voren.

De zoekmachine staat op www.umcutrecht.nl/research Klik hier om rechtstreeks naar de zoekmachine te gaan. dinsdag 15 april 2008