Gemeente Moerdijk


15-04-2008: Brandweerwedstrijden in Moerdijk

Op zaterdag 12 april organiseert de brandweer van de gemeente Moerdijk de jaarlijkse ABWC brandweerwedstrijden (Algemeen Brandweerwedstrijd Comité). Dit jaar neemt uitrukpost Moerdijk de organisatie van dit sportieve evenement in de wedstrijdklasse 1-1-2 op zich.

De gehele dag tonen een tiental brandweerteams uit de regio Midden- en West-Brabant hun inzet en kwaliteit. Elk deelnemend korps krijgt hetzelfde scenario te verwerken. Dit kan een brandinzet, een ongeval, een incident met gevaarlijke stoffen of een combinatie hiervan zijn.

De eerste wedstrijdploeg die het spits gaat afbijten is het team van brandweer Zevenbergen. Ze starten om 8.00 uur. De laatste ploeg, brandweerteam Sprang-Capelle, speelt om 16.00 uur. Alle deelnemende wedstrijdploegen worden door een deskundige jury beoordeeld.

De prijsuitreiking is om ± 19.00 uur in De Ankerkuil in Moerdijk. Loco Burgemeester M. de Wit-Greuter maakt dan bekend welke drie teams door mogen naar de gewestelijke wedstrijden die voor mei/juni 2008 gepland staan. De winnaars daarvan gaan door naar de landelijke wedstrijden op 27 september 2008 in Steenwijkerland (Overijssel).