Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 15-04

BERGEN OP ZOOM, 15 april 2008

Belgische automobilist gewond bij verkeersongeval A4

BERGEN OP ZOOM: Bij een verkeersongeval op de rijksweg A4 is dinsdagmorgen rond 08.30 uur een 25-jarige automobilist uit Merksem (België) gewond geraakt. Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Helder die uit de richting Belgie kwam, kon zijn combinatie niet op tijd stilzetten toen de Belgische bestuurder moest remmen toen voor hem auto's ook gingen remmen. De vrachtwagen botste op de auto van de Belg die op zijn beurt tegen een auto voor hem reed. De bestuurster daarvan, een 67-jarige vrouw uit Goes, kwam met de schrik vrij. De Belg is met nekklachten opgenomen in het Lievensberg in Bergen op Zoom. Het ongeval leidde in de ochtendspits tot een flinke file.

Controles Oudenbosch en Dinteloord doorgangsverbod vrachtwagens

OUDENBOSCH/DINTELOORD: Agenten van het team Mark en Dintel hebben dinsdagmorgen op twee locaties in Oudenbosch en Dinteloord een specifieke verkeerscontrole gehouden. Die had betrekking op het geldende doorgangsverbod voor vrachtwagens in beide dorpen. De controle vond plaats op nadrukkelijk verzoek van de gemeenten Halderberge en Steenbergen. In Oudenbosch (Bosschendijk) kregen drie chauffeurs die niet tot bestemmingsverkeer konden worden gerekend, een vermaning. In totaal werden vijftien chauffeurs gecontroleerd. In Dinteloord (Havenweg) werden zes chauffeurs gecontroleerd, zij hadden allen een bestemming in Dinteloord.

Drie aanhoudingen na verkeersruzie in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur drie mannen aangehouden naar aanleiding van een verkeersruzie. Agenten reageerden op een melding dat er twee auto's tegen elkaar waren gereden op de Brugstraat en vervolgens een man met een bijl op een auto had geslagen. Uit het onderzoek bleek dat twee 26-jarige mannen uit Oudenbosch tegen een geparkeerde auto waren gereden. Volgens getuigen zouden de Oudenboschers geprobeerd hebben opzettelijk tegen de eigenaar van die auto, een 32-jarige man uit Roosendaal, te rijden. Daarbij raakten ze niet de man, maar wel zijn auto. Vervolgens zou de Roosendaler een bijl ter hand hebben genomen. Daarmee sloeg hij op het dak van de auto van de mannen uit Oudenbosch. Vervolgens vluchtte hij weg. De bijl is achtergebleven bij een theehuis aan de Brugstraat. De Roosendaler meldde zich op verzoek van agenten op het bureau aan de Nieuwstraat. Hij en de bestuurder van de andere auto zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De inzittende uit Oudenbosch is na verhoor heengezonden.

Vader en zoon aangehouden na mishandeling in Steenbergen

STEENBERGEN: De politie heeft kort na 22.00 uur twee mannen uit Steenbergen aangehouden wegens mishandeling en bedreiging. Het betreft een 55-jarige man en zijn 26-jarige zoon. Agenten kregen een melding van een 15-jarige jongen uit Steenbergen dat hij klappen had gekregen van twee onbekende mannen. De jongen was rond 21.00 uur met enkele vriendjes aan het voetballen aan de Noorddonk en op enig moment raakte de bal in het water. De jongen probeerde naar eigen zeggen met een steen uit de stoep de bal weer terug te krijgen. Daarop zouden de vader en zoon hun woning uit zijn gekomen en de jongen hebben geslagen en bedreigd. Het tweetal is ingesloten op het bureau.

Inwoner Zevenbergen (19) rijdt in gestolen auto

STANDDAARBUITEN: Een 19-jarige inwoner van Zevenbergen is dinsdagmorgen rond 02.30 uur op het Galgepad aangehouden. Kort daarvoor kregen agenten een melding van een omwonende die op de kruising Sluissedijk-Oudendijk een onbekende man verdacht in een auto zag zitten. De man rommelde onder he stuur, kennelijk in een poging de auto opnieuw te starten, maar dat lukte niet goed. Vervolgens vluchtte hij lopend weg. Agenten konden de verdachte even later in de kraag pakken. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder die nacht gestolen was bij een woning aan de Klundertseweg in Zevenbergen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Roosendaler gearresteerd wegens huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmorgen tegen 06.00 uur een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens huiselijk geweld. In een woning in de wijk Tolberg ging de man door het lint, waarna een omwonende de politie belde. Volgens het slachtoffer, de ex-vriendin van de man, heeft ze diverse klappen van de man gehad. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul