Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

Deeltijdwerk en combinatiekorting

Datum: 15 april 2008

Deeltijdwerkers die meer uren gaan draaien, houden er volgend jaar extra geld aan over. Dit maakte staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken recent bekend bij de presentatie van de Taskforce Deeltijdplus. Deze werkgroep is opgericht om de komende twee jaar werknemers met een kleine deeltijdbaan te stimuleren meer uren te werken.

Om deeltijders aan te moedigen meer uren te werken, wil het kabinet ervoor zorgen dat die extra uren netto meer opleveren, kondigde Aboutaleb aan. Dat zal gebeuren door de combinatiekorting te verhogen, zodat mensen minder belasting hoeven te betalen.

Huidige combinatiekorting
De huidige combinatiekorting is als volgt:
Als u gaat werken en u hebt een thuiswonend kind, dan kunt u recht hebben op de combinatiekorting. Als u een partner hebt, kan deze ook recht hebben op de combinatiekorting.
De voorwaarden voor de combinatiekorting zijn:

- U hebt in 2007 minimaal 1 inwonend kind dat op 31 december 2006 jonger was dan 12 jaar.

- Dit kind woont in 2007 ten minste 6 maanden bij u in huis en staat in die periode ingeschreven op uw woonadres. Bij co-ouders mag het kind ook ingeschreven staan op het woonadres van de co-ouder.
- U hebt in 2007 inkomsten uit tegenwoordige arbeid (loon, winst uit onderneming of bijvoorbeeld freelance-inkomsten) die hoger zijn dan EUR 4.475, of u komt in aanmerking voor zelfstandigenaftrek. De combinatiekorting is EUR 149.