Gemeente Laren


Vogelbescherming Nederland trots op Laren

Vogelbescherming Nederland heeft de gemeente Laren onderscheiden met de Stadsvogelprijs, te zamen met veertien andere gemeenten die zich ingezet hebben voor de bescherming van stadsvogels.

De gemeente Laren werd onderscheiden voor het project Natuur in de wijk in de nieuwbouwwijk Postiljon. Bij de planning van deze wijk werd rekening gehouden met het geleidelijk overlopen van woonwijk in het natuurgebied van de Stichting Goois Natuurreservaat.

De gemeente Laren heeft geprobeerd om het de vogels in de nieuwe wijk naar de zin te maken door besdragende heesters aan te planten. De bomen en planten zijn rijkbloeiende soorten met veel nectar, aantrekkelijk voor insecten en dus voor de vogels.

De nieuwe wijkbewoners kregen van de gemeente de brochure "natuur in de wijk"uitgereikt met daarin informatie over de historie van het Postiljonterrein, de natuur in het gebied, uitleg over de redenen om de natuur de wijk in te trekken, het groenbeheer van de gemeente en tips om in de eigen tuin mee te werken aan de ontwikkeling van de natuur in de wijk.