Politie Noord-Holland-Noord

Gewapende overval op supermarkt

Alkmaar, 15-04-2008 o Maandagmorgen 14 april 200, omstreeks 11.00 uur, is de Aldi supermarkt aan de Vincent van Goghlaan overvallen. Twee onbekend gebleven mannen drongen het kantoortje van de supermarkt binnen, gewapend met een vuurwapen

Daar werd door een medewerker van de supermarkt juist geld overgedragen aan een medewerker van een waardetransportbedrijf. De beide medewerkers werden onder bedreiging gedwongen het geld af te geven. De overvallers gingen er daarna snel vandoor terwijl ze hun wapen richtten op klanten in de zaak. Ze stapten buiten op een zwarte bromfiets, model scooter, die korte tijd later door de politie op de Aert de Gelderlaan onbeheerd werd teruggevonden.

De overvallers zijn beiden ongeveer 19 jaar oud. Ze hebben een getint uiterlijk en een slank postuur. Ze waren niet groot van stuk, ongeveer 1,70 m. De een droeg een witte gewatteerde jas met capuchon en de ander een zwarte jas met capuchon.

Na de overval werd in de omgeving een grootscheeps onderzoek door de politie ingesteld. Op 4 februari 2008 is dezelfde supermarkt op soortgelijke wijze overvallen. Van die daders ontbreekt nog ieder spoor.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen die nog niet zijn gehoord, op zich te melden. Dat geldt ook voor mensen die iets verdachts in de omgeving van de Aert de Gelderlaan of de Cornelis Pronklaan hebben gezien, de plaats waar de scooter werd achtergelaten. Getuigen worden verzocht te bellen met de recherche in Alkmaar: 0900-8844 (lokaal tarief).