Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 16 april 2008, Franeker Courant

Verzoek om aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende verzoeken zijn binnengekomen:

* Het vervangen en aanbrengen van beschoeiing, het uitvoeren van kade- en oeverbeteringen en het baggeren van de Achlumervaart (2 april 2008);

* Het bouwrijp maken van woningbouwlocatie Franeker Zuid (25 maart 2008);

* Het aanleggen en vervangen van een gasleiding vanaf de locatie Lamb Weston Meijer (Lidlumerweg 20 A te Oosterbierum) naar Hereco BV (Konkelswei te Oosterbierum (12 februari 2008);
* Het herstellen en ophogen van het talud van de terp op het perceel De Terp 3 te Achlum (7 april 2008).

Wij attenderen u er op dat tegen de aanvragen geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de vergunning.

Aanvragen vergunning Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er aanvragen voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer zijn ingekomen van:

* W. Postma, voor een vergunning voor het veranderen van een melkvee- en vleeskuikenbedrijf, op het perceel Deersum 1 te Achlum.

* Jachtbouw Zevenhuizen, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een jachtbouwbedrijf, op het perceel Zevenhuizen 1 te Franeker.

* Offenga Polyester BV, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een polyester verwerkend bedrijf, op het perceel Oostelijke Industrieweg 60 te Franeker.
* Alu-Bouw Fryslân, voor het oprichten en in werking hebben van een metaalbewerkings-bedrijf, op het perceel De Wieken 27 te Franeker.

Wij zijn voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen. De aanvragen, de ontwerpbeschikkingen en de bijlagen, liggen met ingang van 17 april 2008 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij de heer P. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380438.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Franekeradeel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 april 2008 een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft vastgesteld.

Het besluit ligt vanaf 17 april 2008 ter inzage in het gemeentehuis, en wel bij de afdeling Bestuurs- en bedrijfsondersteuning gedurende openingsuren. Het besluit treedt in werking de achtste dag na bekendmaking.

Telecommunicatieverordening van de gemeente Franekeradeel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 april 2008 een nieuwe Telecommunicatieverordening heeft vastgesteld.

Het besluit ligt vanaf 17 april 2008 ter inzage in het gemeentehuis, en wel bij de afdeling Bestuurs- en bedrijfsondersteuning gedurende openingsuren. Het besluit treedt in werking de achtste dag na bekendmaking.

Ontwerpbesluit monumentenvergunning archeologie

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:
* Halambco BV voor het vervangen van een gasleiding op het perceel met de kadastrale aanduiding: Sexbierum, G-604 gelegen aan de Konkelswei te Oosterbierum.

De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang van 17 april 2008 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8:30 tot 12:00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16:30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij mevrouw A.M. Alma van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380448.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Besluit college van b & w 8 april 2008

Eigen bijdrage schoolzwemmen basisonderwijs.
Besluit:
De eigen bijdrage met ingang van het schooljaar 2008/2009 voor het schoolzwemmen tot 1,35 euro (zonder busvervoer) respectievelijk 1,60 euro (met busvervoer) per keer verhogen.

Subsidie Thuiszorg Het Friese Land voor Pedagogische ondersteuning 4 tot 12 jarigen.
Besluit:
11.595,45 euro toekennen aan THFL voor de Pedagogische begeleiding van minimaal 15 gezinnen en deze uitgaaf t.l.v. FCL 6.716.000 brengen.

Impuls Mantelzorgondersteuning.
Besluit:

1. De incidentele bijdrage 2007 voor verstrekking van Mantelzorgondersteuning ad 46.886,00 euro beschikbaarstellen ten laste van de post onvoorzien incidenteel 2008.
2. De, via de Algemene uitkering 2008 ontvangen structurele bijdrage voor coördinatie van de vrijwillige thuiszorg en mantelzorg ad 28.817,00 euro beschikbaarstellen ten laste van de post onvoorzien met bestemming (Wmo reservering).

3. Overleg voeren over deze inzet met het Platform Mantelzorg Franekeradeel.

Algemene uitkering, maart circulaire 2008.
Besluit:

1. De gevolgen van de maart circulaire, voor zover niet verwerkt in 2007, boeken in 2008.

2. De gevolgen voor 2008 ter kennisname.

Uitvoeringsprogramma 2007.
Besluit:
De uitvoeringsprogramma 2007 vaststellen.

Jaarstukken 2007.
Besluit:
De jaarstukken 2007 aanbieden aan raad.

Franeker, 16 april 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* Het uitbreiden van een bestaand wooncomplex met verblijfsruimtes op het perceel Serviceflat Froonacker 1 te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 17 april 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Franeker, 16 april 2008.
De burgemeester voornoemd,
M.J. Haveman.

.