Gemeente Geertruidenberg


Officiële handeling start bouw Rivierzicht-Zuid

Rivierzicht-Zuid 1.JPG
Gedeputeerde Paul Rüpp verrichtte woensdag 9 april, samen met enkele kopers, de officiële eerste handeling voor de bouwstart van Rivierzicht-Zuid.

Ook burgemeester Matthieu Meijer, wethouder Ad van Onzenoort, de directie van Rabo-Vastgoed en Van Wanrooij waren hierbij betrokken. De handeling werd verricht met een ouderwetse heistelling.

Rabo Vastgoed ontwikkelt samen met Van Wanrooij en WSG in totaal 200 woningen. Nu wordt gestart met de bouw van de eerste 54 woningen: tweekappers, patiowoningen, dijkwoningen en watervilla's. Verwacht wordt dat de woningen vanaf medio 2009 worden opgeleverd.

Voortvarend

De handeling werd ingeleid door de voordracht van een toepasselijk gedicht door Patrick Joosen van Rabo-Vastgoed.

Wethouder Ad van Onzenoort wenste de kopers veel geluk op deze derde locatie van het klavertje vier van het project Dongeburgh, waar de bouw binnenkort feitelijk start.

Gedeputeerde Rüpp was zeer enthousiast over de uitnodiging. Hij complimenteerde de gemeente Geertruidenberg met de ontwikkelingen. Hij stelde dat Geertruidenberg, als één van de zeven gemeenten die deelnemen aan de provinciale pilot `Bouwen binnen strakke contouren', heeft laten zien voortvarend bezig te zijn:

* het Brandepoortbastion is al klaar in deelgebied De Vesting;
* de Wim Letschertbrug is al in gebruik;

* deelgebied Heereland is in aanbouw;

* medio 2008 start de bouw van het Oranjebastion.