Gemeente Geertruidenberg


Rondleiding door het gemeentehuis

Op dinsdag 8 april kregen de leerlingen van groep 7 van basisschool De Wilsdonck een rondleiding door het gemeentehuis.

Tijdens de geschiedenislessen van juf Carla van Dal hebben de kinderen al veel geleerd over het gemeentehuis, maar om het ook allemaal in het echt te zien is voor de meeste kinderen toch wel een beetje spannend. Na de ontvangst vertelt wethouder Antoon van den Enden over de gemeente en de werkzaamheden van het college en de gemeenteraad. Waarna de kinderen ruimschoots de gelegenheid krijgen hun vragen/opmerkingen te stellen.

Leuk en leerzaam

Na het drinken van limonade krijgen de leerlingen een rondleiding door het gemeentehuis. De leerlingen worden in twee groepen verdeeld. Eén groep krijgt uitleg over de gemeentewinkel, waarbij een uittreksel uit het persoonsregister wordt uitgedraaid en hen wordt alles verteld over het archief. De andere groep krijgt uitleg van wethouder Lida Verschuren over haar werkzaamheden en mogen een kijkje nemen in de kelder van het gemeentehuis. Teruggekomen in de raadzaal, blijkt dat het de hoogste tijd is om weer naar huis te gaan. De leerlingen ontvangen nog een presentje van de gemeente. Maandag werd een leuk aandenken aan de middag op het gemeentehuis afgegeven.

Volgend jaar hopen wij de leerlingen van De Wilsdonck opnieuw te mogen begroeten.

Ook een rondleiding?

Er worden regelmatig rondleidingen aan scholen door het gemeentehuis gegeven. Mocht uw school hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met Yvonne Hekker, tel. 0162 - 579 520.