Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 8 april 2008

Toetsingscriteria nieuwe ruimtelijke initiatieven De nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening en de prioritering van werkzaamheden op de afdeling VROM zijn aanleiding geweest om toetsingscriteria voor nieuwe ruimtelijke initiatieven op stellen. Deze criteria worden op 21 april 2008 in de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting gepresenteerd en besproken. Met het opstellen van de toetsingscriteria moet voor burgers inzichtelijk gemaakt worden aan welke ruimtelijke initiatieven wel of geen medewerking wordt verleend. Burgers kunnen daar bij het maken van individuele plannen rekening mee houden. Het toetsingsinstrumentarium biedt ook duidelijkheid aan projectontwikkelaars en grondeigenaren.

Voorstel aan de raad

Kadernota 2009
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om op 24 april de Kadernota 2009 vast te stellen en de financiële uitkomsten daarvan te verwerken in de begroting 2009.

Verordening geurhinder en veehouderij 2008
Aan de raad wordt voorgesteld de gebiedsvisie en geurverordening 2008 vast te stellen.
De concept verordening heeft vier weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van ingekomen inspraakreacties is besloten de uitgangspunten en de normstelling bij te stellen. De definitieve gebiedsvisie en de geurverordening wordt in april 2008 aan de commissies OWM en VRO voorgelegd waarna de besluitvormende raad op 15 mei 2008 voorliggende geurverordening kan vaststellen.