Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 15 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 15-04-2008 o Diefstallen

Winkeldief rijdt weg

Wormerveer, maandag 14 april 2008, 15:46 uur.

De politie heeft een 28-jarige man uit Wormer aangehouden als verdachte van diefstal uit een supermarkt aan het Marktplein. Personeel had gezien dat de man goederen in een tas deed en deze zonder af te rekenen meenam voorbij de kassa. Toen de man werd aangesproken liep hij stug door, stapte in een auto en reed weg. Aan de hand van het kenteken kon de verdachte even later bij zijn woning worden aangehouden. De man werd na verhoor, waarin hij de diefstal bekende, met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Gestolen fiets

Zaandam, maandag 14 april 2008, 18:13 uur.

Een 17-jarige Zaandammer is door de politie in het Darwinpark aangehouden als verachte van diefstal of heling van een fiets. Een getuige meldde de politie dat enkele jongens bezig waren met een knappe damesfiets en een vijl. Agenten troffen de Zaandammer op de fiets. In het slot zat geen sleuteltje en het framenummer was weg gevijld. De fiets werd nader onderzocht en het voertuig bleek eerder op de dag te zijn gestolen in de Dampadsteeg in Zaandam. De verdachte vertelde dat hij de fiets had gekregen van een onbekende jongen. Zijn ouders hebben hem na verhoor opgehaald. De fiets is terug naar de eigenaar. Proces-verbaal van diefstal / heling wordt opgemaakt.

Planten en zand gestolen

Krommenie, maandag 14 april 2008.

Het wijkteam van de politie in Krommenie is op zoek naar getuigen van een diefstal die moet hebben plaatsgevonden op maandagmiddag rond half twee. Een man met een witte bestelbus stopte bij de seniorenwoningen bij de Grote Beer. De bestelbus was voorzien van een lift (als bij rolstoelvervoer). Een ton werd vol geschept met zand en met de lift in de auto gezet. Ook bleken er diverse planten verdwenen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam via 0900-8844.