Provincie Limburg

Persberichten

Roda JC neemt vanaf komend seizoen deel aan Eredivisie Vrouwen Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg, Roda JC en de Stichting Eredivisie Vrouwen.

Betaald voetbalorganisatie Roda JC gaat vanaf komend seizoen deel nemen aan de landelijke Eredivisie Vrouwen. De Provincie Limburg draagt daar drie seizoenen lang, elk seizoen 50.000,- aan bij, met de kanttekening dat er ook daadwerkelijk een eredivisieteam vrouwen komt. Daarbij is ook het stimuleren van vrouwenvoetbal bij de jeugd een belangrijk uitgangspunt.

V.l.n.r. de heer Narinx (Roda JC), gedeputeerde O. Wolfs (Provincie Limburg), wethouder F. Krasovec (gemeente Kerkrade). De landelijke competitie is vorig jaar gestart met 6 clubs (ADO Den Haag, AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II). Voor het seizoen 2008/2009 heeft Roda JC de kans gekregen om toe te treden tot deze competitie. Algemeen directeur van Roda JC Huub Narinx: "Vrouwenvoetbal is momenteel samen met hockey, de grootste vrouwenteamsport in Nederland met een jaarlijkse groei van ruim 10% en zelfs 20% in de jeugd. Toen afgelopen jaar de Eredivisie Vrouwen werd opgericht, misten we vanwege voetbaltechnische argumenten net de boot. Maar met ingang van komend seizoen treedt Roda JC alsnog toe en krijgen de Limburgse talenten een platform op het hoogste vrouwenvoetbalniveau." Huub Narinx benadrukt dat toetreding veeleer wordt ingegeven vanuit de rol van Roda JC in de maatschappij dan mogelijk, toekomstig gewin. "Roda JC heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. Dit past in de beleidsvisie van zowel de Provincie als de gemeente, ook met betrekking tot het stimuleren van de breedtesport." Roda JC gaat met name samenwerken met RKTSV.

Gedeputeerde Sport Odile Wolfs: "In Limburg is veel (jong) damesvoetbaltalent aanwezig. Vorig jaar zijn veel Limburgse vrouwelijke voetbaltalenten buiten onze provincie gaan spelen door het ontbreken van een provinciaal team. Daarom is dit een uitgelezen kans om (jong) damesvoetbaltalent aan Limburg te binden. Bovendien heeft topsport een belangrijke voorbeeldfunctie om sportdeelname te stimuleren. Door het spelen van een vrouwenvoetbalteam op het hoogste niveau zal de aandacht voor vrouwenvoetbal in Limburg verder toenemen."

Voorzitter van de Stichting Eredivisie Vrouwen Clémence Ross: "De Stichting Eredivisie Vrouwen is enorm verheugd met de toetreding van Roda JC aan de Eredivisie Vrouwen en de steun van de provincie aan dit initiatief. Met de toetreding van de Limburgse club hopen wij dat ook in dit zuidelijkste deel van Nederland nog meer mensen enthousiast zullen worden over vrouwenvoetbal. Het is voor de beste Limburgse speelsters een fantastisch perspectief dat zij vanaf komend seizoen bij een mooie club als Roda JC kunnen voetballen".

15-4-2008 16:05