Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mecanoo paviljoen op Salone di Mobile Milaan: A Piece of Banyan

Delft, 15 april 2008

Vandaag gaat de Salone del Mobile in Milaan van start, dé internationale design beurs van Italië. Mecanoo architecten, onder leiding van Francine Houben, heeft een paviljoen ontworpen in het hof van de Università degli Studi in Milaan, een prachtig voormalig ziekenhuis uit de Renaissance. Het paviljoen heeft als titel A Piece of Banyan en is 20 meter lang en 3,5 meter breed. Het paviljoen verwijst naar het ontwerp van Mecanoo voor het National Performing Arts Center in Taiwan, dat geïnspireerd is op de tropische Banyanboom. Het paviljoen wordt vandaag geopend door de burgemeester van Milaan. A Piece of Banyan was al tijdens de opbouw de grote favoriet van het publiek.

Laboratorium
Mecanoo beschouwt het paviljoen als een laboratorium en heeft een fragment van het National Performing Arts Center 1:6 verschaald. Samen met de Italiaanse tegelfabrikant Iris Ceramica wilde Mecanoo onderzoeken of het mogelijk is de dubbelgebogen wanden, plafonds en vloeren met tegels in craquelé verband te bekleden. Door de enorme regenval in Milaan tijdens de opbouw is het paviljoen deels in tegels en deels in stuco uitgevoerd. Wanden en plafonds van het Mecanoo paviljoen veranderen 's avonds steeds van kleur.

Locatie: Università degli Studi, Via Festa del Perdono 7, Milaan Opening: 15 april, 14.30 uur, Aula Magna, Università degli Studi Ontwerp: Mecanoo architecten, Delft
Uitvoering: Iris Ceramica, Modena
Lichtadviseur: CWI Lighting Design, Taipei
Afmetingen: 20 x 3,5 x h 4,3 m
Het paviljoen is te zien van 15 april tot en met 1 mei 2008

FOTO'S WORDEN MOMENTEEL GEMAAKT EN KUNT U OPVRAGEN VIA pr@mecanoo.nl

Met vriendelijke groet,
Hanneke Hollander
PR

mecanoo architecten b.v.
Oude Delft 203
2611 HD Delft

Tel: +31 (0)15-279 8100
Fax: +31 (0)15-279 8111

E-mail: info@mecanoo.nl
Homepage: www.mecanoo.nl